Jandarma'da 28 yıl şanlı üniformayı giydi. Emeklisi gelmiş, dilekçesini vermişti. Depremleri duyunca kararından vazgeçen 50 yaşındaki Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu, Kahramanmaraş'ta pervane çarpması sonucu şehit oldu.
Yardım için defalarca kez uçtuğu Kahramanmaraş Havalimanı'nda bu kez onun için tören vardı...

Türk bayrağına sarılı naaşı tören mangasının omuzlarında aprondaki katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından Adalıoğlu'nun özgeçmişi okundu.

2 çocuk babasıydı Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu, 28 yıl boyunca şerefle taşımıştı üniformasını. Artık emekliliği gelmişti. Vatanına adadığı ömrünün kalan kısmını evlatlarına vakfedecekti. Planları vardı, geleceğe umutla bakıyordu. 

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremleri onun da yüreğine kor düşürdü. Enkazdaki canları düşündü, kurtulanların çaresizliğini düşündü… Durmadı, duramadı… Önce emekliliğini dondurdu, sonra Eskişehir’den gönüllü oldu. Devleti için çok çalışmıştı ama millet için yapılacak daha çok işi vardı...

EVI BAŞINA YIKILANLARA ÇADIR GÖTÜRÜYORDU

Bu kez depremzedeler için uçtu… Kahramanmaraş’taki çalışmalara katıldı. Saatlerce uçtu. Koli koli yardım taşıdı. Evi yıkılan acıyla kıvranan 'canlara' barınak olsun diye çadır yetiştiriyordu.

7 Mart günü elim bir kazayla helikopter pervanesinin çarpması sonucu şehit oldu. Pilot Adalıoğlu 'kahraman' şehrin 'gönüllü' kahramanıydı artık...

ÇOK HASSASİYET GÖSTERDİK AMA…

Onu uğurlamaya Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de gelmişti. Yaşadığı derin acıyı bu sözlerle dile getirdi:

Kahraman arkadaşımız geçtiğimiz ay emekli dilekçesini vererek, mesleğini şerefiyle onuruyla yaptığı bu kutsal görevi tamamlamak üzereyken deprem olayından sonra, asrın felaketini yaşadığımız bugünlerde emekliliğini dondurarak gönüllü olarak burada görev yapmıştır.

2 bin 100 saat uçuş yaptık, 600 tona yakın malzeme taşıdık, binlerce aracımız afet bölgesindeki kurtarma faaliyetine katıldı bir kaza olmasın diye hassasiyetle durduk ama maalesef kahraman arkadaşımı ebediyete uğurladık…

ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK...

Çetin, ülkenin birlik ve bütünlüğü, vatandaşın canını, malını korumak içi görevlerini yapmaya devam edeceklerini de vurguladı:
Şehidimizin ruhu şad olsun, aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz, kahraman gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Ölmek var dönmek yok. Binlerce şehitte versek vatan için, millet için bayrağımızın ebediyete kadar dalgalanması için, şehitlerimizin izinde yürümeye devam edeceğiz…

Adalıoğlu, 7 Nisan 1973'te Eskişehir'de dünyaya gelmişti. Maltepe Askeri Lisesi'nin ardından Kara Harp Okulu'ndan mezun olmuştu. 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Seyit Onbaşı 10.03.2023 00:12
    Şehadet işte böyle bir şey Olsa gerek ! VATAN Sevgisiyle Güzel bir mertebeye Ulaşmak Her Ana kuzusuna nasip olmaz! ŞEHADETİN MÜBAREK OLSUN YİĞİDİM. Sizlerin acısını yüreği yanık Asker Anneleri ve Babaların dan başkası anlayamazlar Evet Güzel Şehidim senin ve senden sonra ki Bayrağı Teslim alarak Hürriyetimize susamış Hainlere Ülkemiz Toprağını çiğnetmemek için "ÖLÜRÜZ DE DÖNMEYİZ" Diyerek Ata ocağı nı VATAN Ocağına tercih edip Albayrağımıza Sarılı Tabutta Cenazeleri Toprağa Vermek Bu Asker Anneleri ve Babaları için Acılarin en büyüğü dür Yeter ki VATAN SAĞOLSUN. Her daim Dualarımız sizler için.Ailerimize Dayanma Gücü Versin Yüce Allah'ımız cc.Amin.
  • Misafir 08.03.2023 23:10
    ÂĹĹAHIM günahlarını affet şehit düşen Albayım Mekânı cennet olsun inşallah Haydar ÇELiK
  • osman ertunç 08.03.2023 22:14
    mekanı cennet ,makamı ali olsun,,,İnşallah
  • kemal 08.03.2023 21:32
    allah rahmet eylesin. şehadetini kabul etsin
  • Mekân 08.03.2023 19:44
    Allah rahmet eylesin. mekânı cennet olsun İnşallah.
Daha fazla yorum görüntüle