Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklamasının ardından dış basında Kılıçdaroğlu ve muhalefet grubuyla ilgili analizler geniş yer buluyor. İngiliz Financial Times gazetesi muhalif blok için "Hantal bir koalisyon” ifadelerini kullandı.

İngiliz Financial Times muhalafetin seçimlerdeki kazanma şansına dair bir analiz yayınladı. 

ŞİDDETTLİ REKABET

'Türk muhalefetinin adayı Erdoğan'a meydan okumak için çetin bir mücadeleyle yüzleşiyor' diyen İngiliz Financial Times, Altılı Masa'daki partilerin ortak aday için aralarındaki şiddetli rekabeti bir kenara koyduğu yorumunu yaptı.

ARKA ARKAYA YENİLGİ ALMIŞ BİR ADAY

Financial Times, hafta başında adaylığı ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise CHP ile iki referandum ve daha da kötüsü arka arkaya dört genel seçim yenilgisi almış, alçak sesle konuşan bir ekonomist olarak tanımladı.

Türk seçmeninin belki de daha sıkıcı cumhurbaşkanına hazır olduğunu savunan gazete, Kılıçdaroğlu'nun muhalif bloktaki partiler tarafından aday seçilmesini ise 'karmaşık' olarak niteledi.

HANTAL BİR KOALİSYON

13 yıldır Türkiye'nin ana muhalefet partisini yöneten Kılıçdaroğlu tercihinin ıstırap veren müzakerelerin ardından geldiğini kaydeden Financial Times, muhalif blok için "İçerisinde İslamcılar, milliyetçiler ve daha liberal eğilimli yer aldığı 'hantal' bir koalisyon" cümlesini kurdu. CHP liderinin bir araya getirdiği söz konusu koalisyonla bu noktada acil bir meydan okumaya giriştiğini aktaran gazete, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in geçen hafta masayı terk etmesiyle Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin şüphelerin duyurulmadan önce ortalığa saçıldığını yazdı.

Yorumlar 0 Yorum Var