Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor.

Aktaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Mobilyacılar sitesinde üçüncü hafta bin 700 kişiyle üretim başladı. Şu anda 3 binlere yaklaştı.

Ben ilk 6 gün Gaziantep'te görevlendirildim. Nurdağı ve İslahiye çok etkilendi. Nüfus bazında en fazla vefatın olduğu yer Nurdağı desem mübalağa etmiş olmam. Altıncı gün akşamı ben Genel Başkan Yardımcımız ve Sayın Bakanımızdan telefon aldım. Hatay'a geçmemi ifade ettiler. Aradaki mesafe 90-100 kilometre civarında. Orada Konya, Denizli, Kocaeli belediyelerimiz görevlendirilmiş. Gerçekten düzenli çalışmalara başlanmış ama Hatay merkezde gerçekten çok büyük yıkım var. Hayatın normalleştirilmesi adına bunların bir bir yapılması lazım. İlk 12, 13 gün arama kurtarma faaliyetleri devam etti.

Önemli olan geçiş sürecinde altyapıyı oluşturmak. Bugün şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Artık Hataylı hemşerilerimizin kalacağı konteynerler çok seri bir şekilde hazırlanıyor. Sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 3 ayrı yerde 110 dönümlük alanda 2 binden fazla konteyneri konuşlandırdık. Şu an hizmet veriyor."

Yorumlar 0 Yorum Var