Kahramanmaraş ziyaretinde, “Çok daha uygun koşullarda kredi alabiliriz.” sözlerini sarf eden Kılıçdaroğlu, IMF’ye göz kırptı. Reuters’ın 6’lı masa partilerine yönelik direktifinin hemen ardından CHP liderinden açıklama gelmesi dikkat çekti.

Haber7 – ÖZEL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesinde yaptığı kredi açıklamasının altından İngiliz ajansı Reuters’ın direktifi çıktı.

Kahramanmaraş ziyaretinde, “Çok daha uygun koşullarda kredi alabiliriz.” sözlerini sarf eden Kılıçdaroğlu, IMF’ye kapı araladı. CHP liderinin sözlerinin, 27 Şubat’ta Reuters’ın 6’lı masa partilerine yönelik sıraladığı talimat listesinde yer alan “IMF’den kredi” direktifinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU, IMF’YE GÖZ KIRPTI

Krizlerin ardından Altılı Koalisyon adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’taki ziyareti sırasında ‘icraat vaadi’ yerine ‘kredi vaadi’nde bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda IMF de dahil uluslararası kuruluşlardan kredi alacaklarının sinyalini verdi ve "Pek çok kuruluştan düşündüğümüzden çok daha uygun koşullarda kredi alabiliriz. Dolayısıyla Türkiye bu sorunu aşar " dedi.

REUTERS’TAN ALTILI MASA'YA 'IMF' DİREKTİFİ!

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması İngiliz haber ajansı Reuters’ın talimatname gibi yayınladığı “Erdoğan sonrası Türkiye, yeniden kabul görebilir” başlıklı makaleyi hatırlattı.

27 Şubat’ta Reuters’ın 6’lı masa partilerine yönelik sıraladığı direktif listesinde “IMF’den kredi” talimatı da yer aldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • x bir baba 13.03.2023 09:30
    biz imf den kurtulmak istiyoruz bunlar bizi imf nin tabağına servis ediyor