TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası açıklanan ve bir kereye mahsus alınacak vergiden rahatsız oldu.

Merkezi Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7, 6 büyüklüğündeki depremler Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Elazığ ve Şanlıurfa olmak üzere 11 ilde büyük yıkıma neden oldu.

Yıkıcı depremlerden 13 milyondan fazla insan etkilenirken 48 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 232 bin binanın yıkık ya da hasarlı duruma geldiği depremin ekonomik etkisinin 50 milyar doları aşması bekleniyor.

Depremin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren tüm Türkiye, devlet-millet el ele vererek büyük bir seferberlikle canla çalışıyor. Devlet elindeki tüm imkanları seferber ederken iş dünyası ve vatandaşlar da ellerinde ne varsa yaraların sarılması için bölgeye gönderdi.

TEK DEFAHA MAHSUS VERGİ RAHATSIZ ETTİ

Afetzedeler ve bölgenin yeniden ayağa kalkabilmesi için yapılacak imar çalışmalarının finansmanına yönelik birçok yardım kampanyası düzenlenirken şirketlere de 'tek defaya mahsus' ek vergi getirildi. 

Kurumlar Vergisi mükelleflerine sağlanan vergi teşviklerinden bir kereye mahsus yüzde 10 kesinti yapılacak. Bu düzenlemeden 22 bin kurumlar vergisi mükellefi etkilenecek.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Vatan13 14.03.2023 23:27
    tusiad turkıye sıyonıstlerın fınansman merkezıne döndu depreme katkısı yoksa lav edılmelı o koltuklara milliyetcı muhafazakarlara verılmelı