Zeka testleri dünya çapında uygulanmaktadır. İnsanların algılama, hafıza ve zekilik düzeylerini ölçmeye yarayan zeka testleri ile keyifli anlar da geçirilir. Hazırlanan bu zeka testi optik illüzyon olarak tasarlanmıştır. Bu görselde bir tavus kuşu bulunuyor. Sizden resimde gizlenmiş adamı 9 saniyede bulmanız bekleniyor. O zaman test için verilen 9 saniye başladı!

YÜKSEK IQ'LU KİŞİLER TARAFINDAN ÇÖZÜLEN ZEKA TESTİ

Yukarıda bulunan resim 1880 yılında yapboz kartı olarak yayımlanmıştır. Resmi tasarlayan kişi testi çözecek kişilere “ Mr. Mavi Sakal'ı Bul” ifadesini kullanmaktadır. Tavus kuşu görselinin içindeki adamın yüzünü bulmanız gerekmektedir.

TESTİ ÇÖZMEK İÇİN SADECE 9 SANİYE SÜRE

Optik illüzyon içine dikkat ve özenle konumlandırılan adam yüzü ilk bakıldığında görünmesi biraz zordur. Burada zeka seviyesi devreye  girerek tavus kuşu arasında bulunan adamı görme süreniz ortaya çıkacak.

ODAKLANIN VE AKLINIZI ZEKİCE KULLANIN

Testte ne aradığınızı unutmayın. Bakmak, kavramak ve sonuca ulaşmak için berrak bir zihne ihtiyacınız var. Sürenin sonuna yaklaşırken pratik zekalılar adamı görmenin yolunu çoktan buldu.

IQ TESTİNDEKİ ADAM NEREDE?

Verilen süre doldu. Şimdi cevabı bulanlara buradan kocaman alkışlar gönderiyoruz. Adamın yüzünü göremeyenler için cevap görselini yukarıya bırakıyoruz. Tavus kuşuna odaklananlar adamın yüzünü göremezken pratik zekalılar resmin bütününe bakıp görseli her açıdan inceledi. 

Peki söyleyin, siz adamı görebildiniz mi? Gördüyseniz kaç saniyede? Cevabı yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Mehmet ak 15.03.2023 13:40
    5 saniye
  • Suredar 14.03.2023 11:48
    Resmi ters cevvir kuşun gigsunde
  • hashan 14.03.2023 10:43
    Resimi ters çevirince görürsünüzz