Özel okulların, öğretmenlerle sözleşmelerini yaz dönemlerinde yaptıklarını anımsatan Destici, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle özel okullarda büyük zorluklarla görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümünün maaşlarının yılbaşında ya asgari ücretin altına düştü ya da asgari ücret düzeyinde kaldığını söyledi.

Özel okul öğretmenleri ve ücretli öğretmenlerin, aynı okullarda görev yapan, hizmete yeni başlayan temizlik ve güvenlik görevlilerinin maaşının altında ücret aldığınız dile getiren Destici, "Bu kabul edilebilir, hoş görülebilir bir durum değil. Meclisimizi, özel okullarda görev yapan öğretmenlerimizin durumlarıyla ilgili çözüm bulmaya tedbir almaya ve kanun teklifimize destek vermeye çağırıyorum." dedi.

Toplumun çeşitli kesimlerinin kendilerine ulaşıp ilettikleri diğer konu başlıklarına da değinen Destici, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın memur atamaları, staj ve çıraklığın SSK giriş tarihi olarak kabul edilmesi, üniversite mezunu işçilerin eğitimlerine uygun kadrolara geçebilmeleri, ücretli öğretmenlerin ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi ve kadro talepleri, KİT'lerde taşeron, işçi olarak çalışanların kadro talepleri, kamu şeflerinin ek gösterge talepleri, kamu kurumlarında 4B ile fiilen teknik işlerde çalışanların çalıştıkları işe uygun unvanla kadroya geçmeleri ve buna benzer talepler geliyor. Tüm bu haklı talepleri değerlendirip ilgililere iletiyoruz ve takip ediyoruz."

BBP'den milletvekili adaylık müracaatında bulunanlardan 5 bin lira; 18-25 yaş arasındaki gençler ve kadın adaylardan ise 2 bin lira alınacağını bildiren Destici, şehit yakınları, gaziler, engellilik durumunun yüzde 40'tan fazla olduğunu belgeleyenler ile depremzedelerden adaylık ücreti alınmayacağını açıkladı.

Destici, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Yorumlar 0 Yorum Var