Yerli otomobil TOGG'un 'T10X' isimli SUV modelinin başlangıç fiyatı 953 bin TL olarak açıklandı. Zincirlikuyu'da bir AVM'de de sergilenen modeli görmek için gelenler, fiyatını değerlendirdi.

Yerli ve milli elektrikli otomobil Togg'un 'T10X' ismi verilen C Segmenti SUV modelinin fiyatı açıklandı. Başlangıç fiyatı 953 bin lira olarak belirlenen aracın fiyatı; donanım, menzil ve opsiyonel ilaveler ile birlikte 1 milyon 215 bin TL arasında değişiyor.

Araç, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılarına sunulacak. Fiyatı şirket tarafından açıklanan 'T10X' modeli Zincirlikuyu'da bulunan bir AVM'nin içindeki tanıtım standında da sergileniyor. İncelemeye gelenler SUV araç için belirlenen fiyatı değerlendirdi.

 

''BAŞKA BİR ARABA ALACAKTIM ARAFTA KALDIM''

 

'T10X' modelini incelemek için iş yerinden geldiğini belirten Murat Karaca, "Fiyatını az önce öğrendim. Buraya da yakın bir yerde çalışıyordum hemen atlayıp gelip görelim dedik. Daha önce görmemiştik. Araba, çok güzel yani yakından görünce daha da güzel.

Resimlerine de baktık ama yakından görünce çok güzel. Malzeme kalitesi de iyi, yani bu fiyatına göre ben çok kaliteli buldum. hakikaten 1 milyon 500 bin civarı bir fiyat bekliyordum. Başka bir araba alacaktım, arafta kaldım. Siparişler nasıl ne zaman teslim edilir ona da bakacağız" dedi.

 

ORTA GELİRLİ VATANDAŞIN DA SATIN ALABİLECEĞİ BİR ARAÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

 

Modeli inceleyenlerden Sinan Dirice ise, "Şu an özellikle Avrupalı rakiplerine göre Fiyat anlamında gerçekten iyi görünüyor. Gördüğümüz zaman şaşırdık, bilmeseydik biz bunu Avrupalı bir araç zannederdik. Ülkeyi de, dış arenada da temsil edeceği için bizim için gerçekten iyi olacaktır diye düşünüyoruz. Bu araç bu fiyatlarla çıkarsa, ikinci elde de motorin ve benzinli araç fiyatlarını aşağı çekecektir. Özellikle sıfır araç olarak da orta ve alt gelirli vatandaşın da satın alabileceği bir araç olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Standı gezenlerden Fahri Yaşar da "Milli arabamız olması her açıdan bizim de eskiden beri arzu ettiğimiz bir şey. Fiyatlar da fena değil. İnsanlık için de iyi atmosferimiz temiz kalır, yerli arabamızla dışarıya da Döviz vermemiş oluruz. Çok hoşumuza gitti, gurur verici bir olay" şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Ruhi Çakıcı 16.03.2023 12:17
    Yerli malı alın. Her çalışan araba alsaydı Avrupa da herkesin altın da arabası olurdu . Oldu olacak herkese devlet araba versin hayrına. Olacak iş değil yaaa. Araba almak isteyen. Alamayan kendini geliştirsin. Nasıl alabiliyorlar diye.
  • ek9 16.03.2023 03:44
    bu piyasaya göre fiatı iyi dandik fransız markaları bile bu rakamlarda bu sonuçta elektrikli araç belki bir tık daha düşük olabilirdi yinede
  • Vatandaş333 16.03.2023 00:06
    Eğitimci rumuzlu şahıs. Arabanın fiyatının 300 bin olması gerektiğini söylüyorsun. Senin ya zeka seviyen düşük ya da bir yerlerinde bozukluk var. Muhtemelen kanında
  • Akçaabatlıselçuk 15.03.2023 23:47
    ADAM diyor asgari ücretli -yok şu gelirli nasıl alacak bu arabayı BUNDAN ÖNCE HANGİLERİNİ ASGARİ ÜCRETLİ SIFIR ARABA ALABİLİYORDU ? BOŞ YAPMAYIN-ÇOÇUKLARI KANDIRMAYI BIRAKIN ! DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN Ekonomik KATKI YAPAÇAĞI KESİNDİR BU DA VATANDAŞA YANSIR
  • Osmanlı torunu 15.03.2023 23:12
    Yurdumun insanına tabiki yurdumun yerli insanlarından bahsediyoruz hayırlı olsun inşaallah 0 emisyon dünyanın gıbdayla baktığı bir otomobilden bahsediyor zorunagiden varsa resmine bile bakmasın fiyatına gelince beğenmeyen avrupasını alabilir sıkıntıyok
Daha fazla yorum görüntüle