Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayıp Cumhur İttifakı’na katılım için yeşil ışık yakan HÜDA PAR’ın özgül ağırlığı bütün Doğu ve Güneydoğu’da hissedilirken, bunun anketlere yansıması büyük merak konusuydu. PKK elebaşı Duran Kalkan’ın “‘Kürdistan’ özgürlük mücadelesine her fırsatta engel oluyorlar” sözüyle hedef aldığı HÜDA PAR camiasının özellikle Kürt seçmen üzerinde ciddi tesiri olduğu biliniyor.

Cumhur İttifakı’nın oyunu ne nispette artıracağı sorusu gündemin ilk sıralarına yerleşen HÜDA PAR, anket firmalarının gözde partisi haline geldi.

6 KRİTİK ŞEHİRDE ANAHTAR HÜDA PAR

Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, Habertürk TV ekranlarında katıldığı programda Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaptıkları anketlerde HÜDA PAR’ın 6 şehirde ağır bastığını söyledi. Kulat, anket formlarında HÜDA PAR’ın amblemini koymayıp “Diğer” bölümüne eklemeleri dolayısıyla ankete katılan vatandaşların yoğun tepkisiyle dahi karşılaştıklarını belirtti.

MAK Danışmanlık Başkanı Kulat, “Zaman zaman araştırmalarımıza özel anlamda Güneydoğu bölgesini de içine alan çalışmalar yaptık. Aylık yapmış olduğumuz raporlarda da bunu gördük. Batman, Diyarbakır, kısmen Van, biraz Bitlis, Siirt, Bingöl bölgesinde ağırlık söz konusu.” dedi.

HALKTA HÜDA PAR KARŞILIĞI

Doğu’da anket çalışması yaparken HÜDA PAR’la ilgili aldığı tepkiyi ilk kez açıklayan Kulat, şunları ifade etti:

“İlginçtir, biz Türkiye gündem araştırmasında Doğu’ya gittiğimizde şöyle bir şey yaşadık; bütün partilerin amblemlerini koyduk ama biliyorsunuz bu seçime bir sürü parti giriyor. Hepsi sığmamıştı kağıda. ‘Diğeri’ başlığı altında koymuştuk. Bingöl’de bize bir tepki oluştu. Biz yeni formlar bastırmak suretiyle o şekilde girdik sahaya. Çünkü bölgede böyle bir talep var.”

Yorumlar 81 Yorum Var
  • Cengiz.. 26.03.2023 14:06
    Hüdapar 'ı 7 li yıkım ve ihanet sofrası ile karıştıranlar artniyetli ve maksatlıdır. Pkk, ypg ve fetö algısından başka bir şey değildir.
  • diyarbakır..21 26.03.2023 12:44
    HÜDA PAR DOĞU ve güneydoğuda çok kuvvetli ayrıca hdpkk baraj altı % 4
  • Emine 20.03.2023 11:44
    Hüdapar Ak parti ile ortak olması şartı Anayasadan Türk ifadesini kaldırmak ve Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak.Buna amin diyen Ak partilile ri Allah'a havale ediyorum.Geçmişte verdiğim bütün oylar haram olsun.Allah bu fitnecilere fırsat vermesin.
  • …… 17.03.2023 23:32
    “Vatandaş” yazan arkadaş , bu yazıyı okudun mu ? Okuyun. http://mehmedkirkinci.com/kufur-tek-bir-millettir-sozunun-hakikati-nedir.html
  • Osman Kaplan 17.03.2023 20:31
    Allah yolunuzu açık etsin amin
Daha fazla yorum görüntüle