UEFA ülke puanı sıralamasında ilk 10 ülke arasına girmeye çalışan Türkiye, Fenerbahçe ve Sivasspor'dan galibiyet bekliyor.

Spor Toto Süper Lig şampiyonunun 2024-25 sezonundan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidebilmesi için UEFA ülke puanı sıralamasında ilk 10 ülke içerisinde yer alması gerekiyor. UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden İsviçre ekibi Basel, sahasında Slovan Brastislava ile 2-2 berabere kaldı.

Daha önceki play-off turunda ülkemizin hemen üstünde yer alan Sırbistan ve Avusturya'dan temsilci kalmamıştı. Bu da ülkemiz için bu sezonu ilk 10'da bitirme şansı doğurdu.  

Türkiye ile 10. Avusturya arasında 2.300 puan fark var

"ŞL şampiyonu, kendi liginde ŞL bileti alırsa, 11. ülkenin şampiyonu ŞL'ye direkt katılır" kuralı 2024'te kaldırılacak. İlk 10 dışındaki ülkelerin şampiyonları eleme oynayacak. Avrupa Kupaları'nda galibiyete 400, beraberliğe ise 200 puan veriliyor. Türkiye ile 10. sırada yer alan Avusturya arasında 2.300 puan fark bulunuyor.

Fenerbahçe ve Sivasspor'un 6 galibiyet alması gerekiyor

Ülkemizden Fenerbahçe ve Sivasspor, yoluna devam ederken; Başakşehir ise veda etti. Türkiye'nin ilk 10'a girmesi için Fenerbahçe ve Sivasspor'un turları da geçerek toplamda 6 galibiyet alması gerekiyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek