Orta Amerika ülkesi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin talimatıyla yapılan 40 bin kapasiteli Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi daha götürüldü.

Cumhurbaşkanı Bukele, Twitter hesabından çete üyelerinin hapishaneye götürülme anının görüntülerini paylaşarak, mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Bukele, "Bugün yeni bir icraat gerçekleştiriyor ve 2 bin kişilik ikinci çete grubunu Terörle Mücadele Merkezi'ne (CECOT) sevk ettik. Böylece dünyanın en çok eleştirilen hapishanesinde yaşayan çete üyesi sayısı 4 bine ulaştı." ifadesini kullandı.

YASTIK YORGAN BİLE YOK

Yeni gelen görüntülerde mahkumların kaldığı yerler de gösterildi. Alışılmışın dışına gidilen tasarımda, suçluların üst üste dizilmiş metal yataklarda kaldıkları görüldü. Yataklarda herhangi bir yorgan, yastık ve nevresim takımı olmaması ise dikkat çekti.

MEGA HAPİSHANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Bukele'nin paylaştığı videoda, çete mensuplarının yoğun güvenlik önlemleri altında kısa şortlu, dövmeli vücutlu ve çıplak ayaklarıyla hapishaneye taşındığı anlar gösteriliyor.

Mega hapishaneye en son 26 Şubat'ta 2 bin çete üyesi götürülmüştü.

San Salvador'a 74 kilometre mesafede Tecoluca kasabasındaki bir vadide, 166 hektarlık alanda mega olarak adlandırılan hapishanenin açılışı 2 Şubat'ta yapılmıştı.

Çetelere karşı mücadele amacıyla inşa edilen ve Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olduğu belirtilen "Terör Muhafaza Merkezi" Devlet Başkanı Bukele tarafından açılmıştı.

Ülkede mevcut cezaevi kapasitesinin 30 bin civarında olduğu kaydediliyor.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Ramazan Ö 18.03.2023 15:48
    Devlet içinde devletin üzerinde güç olamaz, Devletten büyük tek güç topyekûn Millettir!!! Tanka kafa atan milletin varsa, Devleti kurtariyorsa Devlette kendisini re organize etmelidir!!! Bu devlette generaller ceteleşmis baş kaldirmislardi; geri kalan generaller devlet miydi? Hiç sorulmadı medyada!!! Koyun gibi ahıra tikilir gibi, bu görüntülerdeki gibi bir üsse tikilmislardi! O gün devletin kim olduğu Meydana çıktı, Devlet mert olandı, şerefli olandı, devlet tehlikeye düşünce canından gecebilenlerdi!!! Devlet kimdi, Devlet bizdik!!! Yanılıyor muyum?
  • Ramazan 18.03.2023 15:35
    Demirtasi, Kavalayi da buraya gönderin! Bu ülkede hapishanede ne kadar özgür olduklarını anlasınlar!!!
  • aksaray 18.03.2023 11:51
    aslında vatana ve millete ehanet eden insanlarıda böyle hapisanya tacaksın. millet iradesine darbe yapan hainleride böyle hapisane yapılması gerek.
  • poyraz 17.03.2023 10:06
    bizdeki insan hakları savunucuları burada yok demekki,
  • şaşkın 17.03.2023 01:10
    dinsizin hakkından imansız gelirmiş,,atasözü..doğru söz..
Daha fazla yorum görüntüle