Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un fiyatı, piyasadaki beklentinin altında açıklandı. Piyasada içten yanmalı C-SUV segmenti otomobillerin bile altında gelen etiket fiyatı, piyasada olumlu karşılandı.

Çok sayıda vatandaş TOGG sahibi olabilmenin hayalini kurarken, ikinci el otomobil piyasası da hareketlenmeye başladı. İlanlarda 'TOGG almak için aracımız satıyorum' açıklamaları dikkat çekti.

TOGG UZANTILI İNTERNET ADRESLERİNİ ALIP, SATIŞA ÇIKARDILAR

Yerli otomobil Togg’un fiyatının açıklanmasıyla birlikte bazı kişiler, Togg uzantılı internet adreslerinin telif haklarını satın alarak e-ticaret siteleri üzerinden satışa çıkardı. toggbayi.com, toggyedekparca.com gibi benzeri alan adlarının (domain) yer aldığı ilanlarda fiyatlar 100 bin lira ile 7,5 milyon lira arasında değişiyor.

"HAREKETLİLİK TOGG ÖZELİNDE YAŞANABİLİR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

“İkinci el piyasası aralık-şubat arası oldukça hızlıyken, yaşadığımız deprem felaketinin de etkisiyle oldukça normal olarak durağan seyre döndü. Merakla beklenen TOGG’un fiyatının açıklanmasının ardından, kendi segmentine göre cazip fiyat sunduğundan hareketlilik TOGG özelinde yaşanabilir.

FİYATLARDA GERİLEME OLUR MU?

Mevcut koşullar itibarıyla gerileme beklemiyoruz. Özellikle gelecek ay yaşayacağımız Ramazan Bayramı öncesinde, her bayram olduğu gibi bir hareketlik başlayabilir. Talep artınca fiyatlarda bu talebe istinaden bir miktar yükselebilir.

YERLİ ÜRETİM ARAÇLAR AVANTAJ SAĞLIYOR!

Satış adetleri göz önünde bulundurulduğunda 5 yaş üzeri araçlarda talep artarken 10 yaş ve üzeri araçlarda talep en yüksek noktaya çıkıyor. Marka/model olarak baktığımızda da fiyat ve performans açısından C Segment aile otomobillerinin tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bu otomobillerin ortak noktası pek çoğunun yerli üretim olması. Bu sebeple fiyat noktasında avantaj sağlıyor.”

 

Yorumlar 0 Yorum Var