Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3 Muharip Savaş Uçağı (MİUS)’nun son görüntüsü paylaşıldı.

Kotil paylaşımında "Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ANKA-3'ÜN ÖZELLİKLERİ

V formundaki hava aracının, herhangi bir yatay ve dikey stabilizeye sahip olmadığı görülüyor. İç silah istasyonları bulunan ANKA-3 İnsansız Savaş Uçakları, iç ve dış silah istasyonlarına sahip olacak. ANKA-3, bir adet turbofan jet motorundan güç alacak.

TUSAŞ’ın İnsansız Savaş Uçağı, yaklaşık 7 tonluk bir azami kalkış ağırlığına sahip olacak. Gelecek yılın ilk yarısı içerisinde görücüye çıkması planlanan insansız savaş uçağı, ANKA’dan elde edilen tecrübeler ışığında geliştiriliyor.

Halihazırda üretim hattında olduğu öğrenilen uçak, ağırlıklı olarak hava-yer görevleri için geliştiriliyor. Bu doğrultuda, derin taarruz (deep-strike) ve düşman hava savunmasının imhası/bastırılması (DEAD/SEAD) misyonları uçağın ana taarruz kabiliyetlerinden olacak.

ANKA-1 projesi kapsamında geliştirilen ANKA MALE İHA, halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca şu ana kadar 3’ten fazla ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi. ANKA-2 Projesi kapsamında geliştirilen AKSUNGUR İHA ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca 2 ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Eren 18.09.2023 16:43
    Uçan ve karada savaşan örümcek askerleri bekliyoruz
  • Kırıkkale 19.03.2023 13:00
    Bizim milleti anlamak çok zor bu kadar hizmet yap ülkeyi bağımsızlıktan kurtar bu yolda çaba sarf et ne söylediği belli olmayan daha Sakarya meydan muharebesi nin nerede yapıldığını bile bilmeyen bu sadece bir örnek çok şeyi bilmeyen bir muhalefet lideri bu ülkeyi yönetmeye kalkıyor başka ülkelerde olsa bunlara kıçlarıyla gülerler yükselen Türkiye nin önünü kesmeye çalışıyorlar bunada bizim birtakım halkımız alet oluyor olmazda olursa ülkenin önünü keserler bu yatırımlar durursa bu millet bunu unutmaz
  • Seyfeddin Ozankaya 19.03.2023 12:27
    Maşallah maşallah elhamdülillah.
  • Mete Han 19.03.2023 10:31
    Bu projelerin devamı için 24 Mayıs seçimleri çok önemli, masaya atılan her oy bu projelerin sonunu getirecektir. Çünkü adamlar her fırsatta bu projelere karşı olduğunu söylüyor. Ayrıca yabancı ortaklarının Erdoğan düşmanlığınin en büyük nedeni savunma sanayiimizden projelerdir.
  • Alim 19.03.2023 10:17
    Hey Maaşallah hey