Yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi geniş tabanlı camialar da tarafını belirlemeye başladı. Bediüzzaman Said Nursi gönüllüsü sivil toplum kuruluşları, peş peşe yaptıkları açıklamalarla 14 Mayıs tarihindeki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi destekleyeceklerini ilan etti.

“Nesil Grubu” olarak bilinen İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın yanı sıra “Sözler Cemaati” ve “Risale-i  Nur Meşveret Cemaati” Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik destek bildirisi yayınladı.

‘MEŞVERET’TEN AYASOFYA VURGUSU

Risale-i  Nur Meşveret Cemaati’nden yapılan açıklamada, Ayasofya’nın açılması, başörtüsü serbestiyetinin sağlanması, Kur’an ve Siyer’in eğitim-öğretim müfredatına eklenmesi, Risale-i Nur eserlerinin devlet eliyle basılması gibi icraatlara vurgu yapıldı.

Risale-i  Nur Meşveret Cemaati’nin seçim açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Malum olduğu üzere; ülkemiz seçim sath-ı mailine girmiş bulunmaktadır. Dahili ve harici şer kuvvetler ve müfsit komiteler ihanet ve yıkımlarını, fesat ve iftiralarını, yalan ve dessas fikirlerini çok yoğun bir propaganda ile apaçık bir şekilde sürdürmekte; kalb-i külli ve vicdan-ı umumide derin yaralar açmaktadırlar.

2023 Seçimleri sadece siyasi bir tercih meselesi değil devletimizin bekası, milletimiz ve Ålem-i İslam’ın selametiyle doğrudan ilgilidir. Bu itibarla 2023 seçimlerine dair tarz-ı hareketimiz ile alakalı olarak aşağıdaki hususları, ehemmiyetine binaen, kamuoyunun nazar-ı dikkatine arz ediyoruz:

Kahraman bir milletin ebedi bir medar-ıi şerefi ve Kur’an ve cihad hizmetinde dünyada bir pırlanta gibi pek büyük bir nişanı ve kılıçlarının pek büyük ve antika bir yadigarı olan Ayasofya Câmiini müzahrefattan temizleyip beş yüz sene devam eden asli hüviyetine çeviren,

Mazide dinden tecerrüd ettirilen maarifte Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebevi ve hatt-ı Kur’an olan Osmanlıca’nın müfredata konulmasına ve tesettür şiarının serbestiyetine vesile olan,

İttihad-ı İslam için samimi gayretlerde bulunan, dünya mazlumlarının yanında durup, ülkemize iltica eden her milletten mazluma ev sahipliği yapan,

Kur’an-ı Azimüşşan’ın yüksek ve parlak bir tefsiri olan Risale-i Nur eserlerini, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vasiyetine istinaden Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle tab’ ettirip neşrine vasıta olan,

Memleketimizin maddeten ve manen terakki ve tealisi için azim ve gayretle çalıştığına şahit olduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne vatan, millet ve İslamiyet lehindeki hizmet ve gayretlerinden dolayı dua ediyor ve var gücümüzle destekliyoruz.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Süleyman İnce 21.03.2023 14:37
    ELHAMDÜLİLLAH yapılması gereken buydu.
  • Süleyman İnce 21.03.2023 14:36
    Olması lazım olan buydu. ELHAMDÜLİLLAH Nur talebeleri Üstadın tavsiyesiyle, tercihte HAK olanın yanında olup, reylerini Din aleyhinde olan bir partiye vermemişlerdir.