Seçimler için geri sayım devam ederken partiler ve ittifakların oy oranlarında ise değişkenlik devam ediyor. GENAR Araştırma Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, yapılan son seçim anketini paylaştı.

Türkiye Genel Seçimler için 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidiyor. Seçim anketi sonuçları 2023 son dakika gelişmeleri hem seçmenler hem de adaylar tarafından yakından takip ediliyor.

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde, fark yüzde kaç, seçim ikinci tura kalır mı gibi sorular yanıt arıyor. Peki son anketler ne gösteriyor? Hangi partinin oy oranı ne kadar?

Bugün bir MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ yapılacak olsa kime oy verirsiniz?

AK PARTİ- 40,7

AK Parti'nin oy oranını açıklayan Aktaş, "AK Parti'nin ekonominin hararetini düşürmesiyle, enflasyonu dengelemesiyle ve vatandaşın sorunu olan 10 tane her biri 1-3 milyon insana karşılık gelen meselede adım attı. Konut hamlesi, ihracat rakamları, işsizliğin azalması, esnafın borcunun silinmesi, TOGG'un açılışı, EYT'nin açıklanmasıyla birlikte AK Parti'nin oy oranı yüzde 40 ile 42 arası bir banda geldi" ifadelerini kullandı.

CHP 23,1

CHP'nin oy oranı hakkında konuşan Aktaş, "CHP'nin oy oranı yüzde 21 ile 23 arasında. Geçen ay oy oranları yüzde 22'ydi. İYİ Parti'nin allak bullak olmasından dolayı CHP İYİ Parti'den 1 puan oy aldı" dedi.

MHP 7,6

Aktaş MHP'nin oyunun bugün itibariyle İYİ Parti'nin oyundan fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

İYİ PARTİ- 7

Son anketlere göre İYİ Parti'nin oyu yüzde 7 olarak paylaşıldı.

HDP-10,8

Aktaş'ın paylaştığı bilgilere göre HDP'nin oy oranı yüzde 10,8.

MEMLEKET PARTİSİ-4,7

Anketlere göre Memleket Partisi'nin oyu ise yüzde 4,7.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa ve ikinci turda yalnız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve KEMAL KILIÇDAROĞLU olsa siz oyunuzu kime verirdiniz?

Cumhur İttifakı adayı RECEP TAYYİP ERDOĞAN- YÜZDE 52,3

Millet İttifakı adayı KEMAL KILIÇDAROĞLU-YÜZDE 47,7

Yorumlar 0 Yorum Var