6'lı koalisyon ile pazarlık masasına oturan HDP, Nevruz kutlamalarını terör geçidine çevirmeyi sürdürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul'da "Sayın Öcalan'ın üzerindeki ağır tecrit kaldırılsın" ifadelerini kullanırken, İzmir'de konuşan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, terörist başına 'selam' gönderdi, "Özgürleşeceği günler yakındır" diye seslendi. Bugün de HDP'nin ağır toplarından Ahmet Türk Diyarbakır'da, "Bu Nevruz ve bu dönem sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir." dedi. Dün Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları ile bir araya gelmiş, Kürt sorunu başta olmak üzere birçok konuda aynı düşündüklerini açıklamıştı. Daha önce Mithat Sancar yaptığı bir açıklamada, "CHP ile Öcalan ve PKK konusunda fikir ayrılığı yok" demişti. Kulislerdeki bilgilere göre; HDP, aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye ziyaret

Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, dün HDP'nin Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi. Büyük ölçüde anlaşan Kılıçdaroğlu ve HDP'den, görüşme sonrasında olumlu mesajlar verildi.

Öcalan'a özgürlük sloganları

Aynı saatlerde ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de HDP'nin organize ettiği Nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için, "Bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu’ndan yana." demişti.

Yorumlar 273 Yorum Var
  • Cafer ÇELİK 23.03.2023 16:19
    bu adam bir de hasta diye affedildi. 2 dönem belediye başkanlığına girdi. hani hastaydı. zehir zemberek konuşup duruyor hala.
  • Cengiz Öztürk 23.03.2023 07:54
    Hani bu adam hastaydı sokun hapsaneye ölene kadar kalsın
  • Karslı ali 22.03.2023 10:57
    Bunların hepsi teröristtir idam edilmelidir başka yolu yok utanmazlar asker polisi öğretmen bebek katilleri az kaldı hepsinin idamı hani atatürkçüler nerdesiniz içerde hain çok ne mutlu türküm diyene
  • İbraam 22.03.2023 00:29
    Boşuna mı binlerce askerimiz can verdi ?? Bu rezil herifi asamadık gitti bide özgürlükmüş benim şehit kardeşimi bana geri verin o zaman belki helalleşiriz o güne kadar lanet oldun sana ve yandaşlık edenlere pkk
  • rambo 21.03.2023 23:54
    Hani çok hastaydı bu adam ondan çıkarıldıya hapisten turp gibi hayinlikte üstüne yok
Daha fazla yorum görüntüle