Kırklareli'nde 640 yıl önce inşa edilen Hızırbey Camisi, "Selimiye Camisi'nin minyatürü" olarak nitelenen Cedid Ali Paşa Camisi ile 1569-1570 yıllarında ibadete açılan Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde ramazan hazırlıkları tamamlandı.

İslam alemi için özel bir öneme sahip olan Osmanlı döneminden kalma camiler, Kırklareli Müftülüğünce ramazan ayına özenle hazırlandı.

Tarihi, mimari özellikleri ve hat yazılarıyla dikkati çeken camilerde, her yıl olduğu gibi bu ramazanda da mukabele okunacak, teravih namazları kılınacak.

Kırklareli Müftü Vekili Ramazan Özdemir, AA muhabirine, ramazan ayının Müslümanlar için özel bir öneme sahip olduğunu anımsattı.
Ramazan ayının başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun günahlardan kurtuluşa vesile olduğunu ifade eden Özdemir, ramazan ayında tarihi camilerde ibadetlerin daha yoğun yaşandığını belirtti.
Trakya'daki Osmanlı döneminden kalma camilere ramazan ayında ziyaretlerin de arttığını anlatan Özdemir, "Ramazan ayında Müslümanlar ibadete daha çok sarılmakta, sosyal hayat daha canlı cereyan etmektedir. Özellikle bütün camilerimiz ramazana hazırlanmakla birlikte tarihi camilerin hazırlanması bir başkadır. Çünkü tarihten gelen bir canlılığı, tarihten gelen bir kültürü vardır." diye konuştu.
Bayram gününe hazırlanan evler gibi tarihi camilerin de Ramazan-ı Şerif'e hazırlandığını vurgulayan Özdemir, temizliğinden, içinde yapılacak ibadetlere, özel vaaz irşat programlarına, okunacak mukabele programlarına kadar planlanıp icra aşamasına geçildiğini kaydetti.

Yorumlar 0 Yorum Var