Yeryüzü Doktorları bu yıl Ramazan ayı boyunca başta depremzedeler olmak üzere yeryüzündeki ihtiyaç sahiplerine başlattığı “Zekatınız Sağlık Olsun” adlı kampanyası ile ulaşacak.

Bugüne kadar 50’yi aşkın ülkeye iyilik sağlık gayesiyle yardımlar götüren Yeryüzü Doktorları, bu yıl da “Zekatınız Sağlık Olsun” adlı kampanyası ile Türkiye’de ve ihtiyaç sahibi coğrafyalarda yardımlarını sürdürecek.

Yeryüzü Doktorları, depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da kurduğu çadırlarda birinci basamak sağlık hizmeti ve psikososyal destek çalışmalarına devam ediyor. Ramazan ayı boyunca deprem bölgesinde sunacağı sağlık hizmetlerinin yanında zekat bağışları ile gıda ihtiyacını karşılamak ve beslenme sağlığını desteklemek için gıda kolileri dağıtacak.

Türkiye’deki çalışmaları ile birlikte dünyadaki ihtiyaç sahipleri için de aynı faaliyetleri yürütecek olan dernek, Ramazan ayı boyunca depremin ve yaşanan insani krizlerin yaralarını sarmaya devam edecek.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Hepimizi derinden etkileyen ve büyük yıkımlara sebep olan deprem felaketi birçok ihtiyacı da beraberinde getirdi. Bölgede sağlık hizmeti başta olmak üzere gıda ve hijyen konularında da ihtiyaçlar devam ediyor. Bu doğrultuda Yeryüzü Doktorları olarak başlattığımız kampanyamız ile öncelikle ülkemizdeki depremzedelerimize yoğunlaşarak dünyadaki ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Deprem bölgesinde bu Ramazan ayı biraz buruk geçecek olsa da dayanışma ve yardımlaşmayı yaşatmak için sağlık hizmetlerimiz ve gıda kolilerimizle depremzedelerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda hizmetlerimizle uzak coğrafyalarda bizleri bekleyen ihtiyaç sahiplerine de ulaşacağız. Sizler de kampanyamıza web sitemiz üzerinden bağış yapabilir ya da tüm operatörlerden FİTRE yazıp 7712'ye göndererek 70 TL destek olabilirsiniz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da zekatlarınız paylaştıkça çoğalsın, çoğaldıkça sağlık olsun.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var