Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, 2 bin 122 konteynerin kurulduğu geçici barınma merkezine 8 bin depremzede yerleştirildi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin etkilediği kentte, vatandaşların barınma sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Malatya'daki en büyük konteyner kent ise İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki yaklaşık 200 dönüm alana kuruldu.

Altyapı çalışmalarının ardından 2 bin 122 adet konteyner kurulan geçici konaklama merkezine şimdiye kadar 8 bin kişi yerleştirildi.

Geçici konaklama merkezine depremzedelerin konaklayacağı yalıtımlı konteynerlerin yanı sıra 2 çocuk oyun alanı, 2 basketbol sahası, 30 konteyner okul, mescit, çamaşırhane, sağlık ocağı, eczane, 15 konteyner idari alan ile yemek çadırları kuruldu.

Depremzedelerden yetkililere teşekkür

Konteyner kente yerleştirilen depremzedelerden Uğur Kılıç, AA muhabirine, "Devletimiz depremzedeler için adeta seferber olmuş durumda. Her türlü desteği görüyoruz." dedi.
Ailesiyle konteyner kente yerleştikten sonra yetkililerin bir an olsun kendilerini yalnız bırakmadığına vurgu yapan Kılıç, televizyon, battaniye, ısıtıcı ve buzdolabı gibi ihtiyaçlarının da karşılandığını ifade etti.

Kılıç, depremin ilk gününden bu yana desteklerini gördükleri tüm yetkililere teşekkür etti.

Emine Tahin ise 5 kişi konteynerde yaşayacaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Herkese yardımcı oluyor. Allah onun da yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Depremzedelerden Mustafa Eser, "Her şeyimizi getirip bize teslim ediyorlar. Bir eksiğimiz kalmadı. Yetkililerin ilgisi bize karşı çok iyi." diye konuştu.
 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Ruhkalp 23.03.2023 16:03
    Iste devlet iste yonetim iradesi rte muhalifi yim yigidin hakkini vermek benim vazifemse tebrik ediyorum .99 depremini bizatihi yasamis biri olarak .kiyasladigimizda gercek cumhuriyetcilik ve hizmet ataturkculugu .suan goruyorum . Hulki cevizoglu 99 deprem anilarini dinleyin . Oyle karar verin NEREDEN NEREYE gelmisiz
  • İstanbul-18 23.03.2023 13:21
    ''Sel gider kum kalır.'' Depremin ilk birkaç günü boy boy resim çektirip, kanalları için videolar çeken, ağızlarından salyalar akarak Devlet yok diye bağıran ahbap çavuşlar neredesiniz. Devlet o günde bugünde tüm imkanları ile vatandaşına sahip çıkıyor.
  • Gökmen gökmen 23.03.2023 12:26
    devlet arayanlara , kimse gelmedi diyenlere. evine kilo dometesi bile getire anca siparis gecebilen lere selam.
  • Selahaddin 23.03.2023 12:18
    Allah razi olsun
  • Deprem 23.03.2023 12:01
    Çok güzel ve düzenli bir çalışma.Allah işlerini rast getirsin.Neden Kahramanmaraş'ta böyle güzel ve düzenli olmuyor.Ayrıca evleri hasarsız veya az hasarlı gözükenler inatla konteynerleri ve kaliteli kazak çadırlarını işgal ediyorlarlar.İhtiyacı olanlara bırakın desekte şımarık tavırları halen devam ediyor.ALLAH a havale ediyorum.Hala ders almamış insan o kadar çok ki!
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek