Son anda kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurup YSK'ya başvuruda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuk olduğu canlı yayın programında neden Cumhur İttifakı'na katılmadıklarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na neden katılmadıklarını açıkladı.

Fatih Erbakan katıldığı Habertürk programında, "AK Parti bizim mutabakat protokolü imzalanması talebimize sıcak bakmadı. 6284'ün kaldırılmasını değil aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanmasını istemiştik. Temel sorun 6284 değildi." dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, "Partimizin prensipleri ve olmazsa olmazları var. 30 talep görüşme öncesi konuşuldu. Taleplere başta olumlu yaklaşıldı. Pazartesi günü ortak metinde uzlaşamadık" ifadelerini kullandı.

Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her seferinde prensiplerimizde, Milli Görüş'ün sosyal politikalarda, dış politikalarda kırmızı çizgileri var, insanlar bunun için geldiler, bunlar olmadan ittifakta yer almamız mümkün değildir; hatta biz ittifak içinde o cumhurbaşkanı adayı iktidar olduğunda ne yapacağını belirlemek lazım, mutabık kalmak lazım, kaldı ki Millet İttifakı aylarca oturdu, mutabakat metni olarak ortaya koydular.

Müzakere yapan heyetler tarafından konuşuldu. Binali Bey gelmeden önce heyetler bir araya gelmişti. Belli bir olgunluğa geldikten sonra Binali Bey, kamuoyunda resmi bir davette bulunmak üzere geldiler. Müzakere heyetleri bunu konuşmuştu. Biz kendi amblemimizle ittifak içinde yer almamış, bu maddeler de ittifak protokolü olarak bunlara MHP'nin, AK Parti'nin müdahale edecekleri olabilir dedik kendilerine. 1 ay müzakereleri sürdürdük. İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Pazartesi en son yapılan telefon görüşmesinde bunların imzalamanın uygun olmayacağı belirtildi. Prensiplerde uzlaşma, mutabakat var diyebilecektik. Bunların imzalanması uygun değil dendi."

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Doruklu 01 13.04.2023 14:50
    Cumhur ittifakına katılmakla kazandın
  • Doruklu 01 13.04.2023 14:49
    Kazandın böyle karar vermekle
  • Milli Görüşçü 24.03.2023 14:13
    14 mayıs günü sende boyun ölçüsünü alırsın. Bunu sana bir Milli Görüşçü söylüyorum. TEMEL KARAMOLLAOĞLU DAVAYA İHANET ETTİ, SENDE GAFİL ÇIKTIN.
  • Ali 24.03.2023 13:15
    Geleceğin başkanı olmak istiyorsanız Cumhur ittifakın yanında olmanız gerekiyor yoksa hiçbir yere varamasınız
  • Cuma 24.03.2023 10:19
    Burada söylüyorum geleceğin başkanı bu adam. Hayırlı olsun.
Daha fazla yorum görüntüle