Zeki olduğunu düşünenler ve yüksek zekaya sahip olduğuna inanların kolaylıkla yapabileceği bir IQ testi hazırladık. Sadece yüksek zekaya sahip insanlar, resimde bulunan adam yüzünü çok kısa sürede fark edebiliyor. Dikkatliyseniz ve ayrıntıları görebiliyorsanız hazırlanan bu optik illüzyonu yapmak sizin için oldukça kolay olacak. O zaman, resimdeki adam yüzünü 10 saniyede bulabilecek misiniz?

RESİMDEKİ ADAM YÜZÜ NEREDE?

Karşınızda duran resim bir optik illüzyondur. Çalışmalar sonucunda ortaya çıkan optik illüzyon; bir nesnenin veya çizimin beynin algılama biçimine meydan okur.  Normal bir insan beyni, nesnelere veya görüntülere farklı bakabilir veya her açıdan farklı algılar oluşturabilir. Optik illüzyonlar, olayları nasıl algıladığınızı ortaya çıkartır. Aynı zamanda psikanalizin bir parçasıdır. Bu resim de zekice tasarlanmış ve içinde bir adamın yüzü gizlenmiştir.

YALNIZCA DÂHİLER BULABİLİYOR!

Yukarıdaki resimde bir vadi resmi gösterilirken aslında optik bir yanılsama yapılmaktadır. Görselde vadi insanları günlük işlerini yapıyor olarak görünmektedir. Hadi biraz daha dikkatli bakın!  Gizlenmiş bir adam yüzü bulacaksınız. Ortalama bir zekaya sahip misiniz? Sonucu öğrenmeye az kaldı.

GİZLİ ADAMI 10 SANİYEDE BULDUNUZ MU?

Adamın yüzünü 10 saniyede bulabildiyseniz siz gerçekten bir dâhisiniz. Araştırmalara göre optik illüzyonlar çoğunlukla beynin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bir fikir vermektedir. Belirli renk, desen ve ışık kombinasyonları, beyninizin orada olmayan şeyleri görsel olarak algılamanızı sağlayarak sizi kandırabilir. Şimdi söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsündeki gizli adam yüzünü görebildiniz mi?

İşte resimdeki gizli adam yüzü...

İŞTE GİZLİ ADAMIN YÜZÜ!

Vadideki adam yüzünü bulmak hem zor hem kolaydır. Resmi yana çevirdiğinizde kocaman olan adam yüzünü fark edeceksiniz. Ağaçlar adamın saçı ve sakalı olurken sağlar alnı oluyor. Merdiven adamın kulağı, vadideki duvar ise ağzıdır.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • ibrahim kılıç 25.03.2023 22:30
    2 sn deha üstümü olduk şimdik :)
  • E.B 25.03.2023 17:52
    İlk üç sn
  • iha 25.03.2023 16:42
    2 sn de buldum