Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter'dan Malatya ve Elazığ'daki TOKİ sakinlerinin görüşlerine yer verilen bir video paylaştı. Bakan Kurum paylaşımına, "En iyi örnek Malatya, Elazığ! 2020’deki deprem sonrası inşasını 20. günde başlattığımız konutlar bu büyük afet sonrası dimdik ayakta!" notunu düştü. Videodaki TOKİ sakinleri ise, "Binalarımız kendini Kahramanmaraş depremiyle ispatladı", "Binalarımız o kadar sağlam ki en ufak bir çatlak boya dökülmesi yok", "Evimizde rahat rahat oturabiliyoruz Allah devletten razı olsun" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı Twitter'dan Malatya ve Elazığ'daki TOKİ sakinlerinin görüşlerine yer verilen bir video paylaştı.

Bakan Kurum inşaat yaparken hassasiyet gösterilmesi gereken noktaların doğru tespitler ve doğru teknikler olduğunun altını çizerek paylaşımına şu notu düştü:

" - Fay hattından uzak yer seçerseniz

 - Zemin etüdü doğru yaparsanız
 - Zemin dayanıklılığı iyi tespit ederseniz
 - Zeminde yeterli güçlendirme yaparsanız
 - Doğru teknik de kullanırsanız

İnşaatı HER ZAMAN yapabilirsiniz!
En iyi örnek Malatya, Elazığ! 2020’deki deprem sonrası inşasını 20. günde başlattığımız konutlar bu büyük afet sonrası dimdik ayakta!"

 

 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Turkoglu 27.03.2023 00:22
    Erdoğan'ın değerini bilin. Yoksa avucunuzu yalarsınız. Bunları devlet yapıyor. Doğru. Ama halka hizmet eden devlet yapıyor. Reis yapıyor. Ekibi yapıyor. CHP gelirse Ekrem'in İstanbul'u 4 yılda bitirdiği gibi 2 yıla kalmaz devlet gider. Depremzedeler de kaç yıl çadırda kalır Allah bilir. 14 Mayıs için herkes çalışmalıdır. Yoksa karanlık günler bizi bekliyor. Bu işin şakası yok.
  • HULUSİ BEYAZ 26.03.2023 23:59
    ADIYAMAN varlık tok iye baktınız mı acaba kolonlar patlak iç duvarlar komple yıkıldı yinede Allah razı olsun Adıyaman yerle bir oldu tokinin yerine hangi bina olsaydı bizleri de şimdi yaşamıyor olurduk
  • merhaba 26.03.2023 23:29
    Merhaba 4 Yıl sonra bütün Türkiye deki evler yenilenir İnşaallah.
  • Huseyin 26.03.2023 23:25
    Allah için şu belediyelerden imarı alın şehircilik bakanlığına verin. Daha ne diyelim daha kaç kişinin ölmesi lazım
  • M. Ali 26.03.2023 21:59
    İnşallah Hatay da yapılacak Toki lerden bir tane çıkar bize de...
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek