Türkiye 5. nesil savaş uçağını göklerle buluşturmak için hızla ilerliyor.  Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, program takvimine uygun olarak 18 Mart tarihinden önce hangardan çıktı ve ilk taksisini yaptı.

Sahip olduğu teknoloji ve özelliklerle dünyanın ilgisini üzerine çeken MMU'da dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı.

GÖRÜLMEDEN GÖRECEK VURULMADAN VURACAK'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak (MMU) için "MMU görülmeden görecek, vurulmadan vuracak" ifadelerini kullanmıştı.

MMU'da Aselsan üretimi Elektro-optik Hedefleme Sistemi (EOTS) ile elmas formundaki Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi'nin (IRST) kullanıldığı biliniyor.

MMU'nun görücüye çıkması sonrası fotoğraf ve videolardan Türkiye'nin yeni savaş uçağını inceleyen ABD'li The War Zone platformu MMU'da yer alan sensörlere dikkat çekti.

"DÜNYADA BAŞLA ÖRNEĞİ YOK"

The War Zone MMU hakkında yaptığı detaylı analizde "Türkiye'nin yeni hayalet uçağındaki eşsiz bir sensör kurulumu var. Şu anda kullanılan veya geliştirilmekte olan başka hiçbir gelişmiş savaş jeti, tamamen dahili IRST ve EOTS sistemleriyle benzer bir konfigürasyonda değil." yorumunda bulundu.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Ali 29.03.2023 10:34
    Bu bir anımasyon videsu ya biraz gercekci olun ve inanín mileti kandirmayin.
  • MustafA 28.03.2023 16:28
    Rabb'im yardımcıları olsun Tez vakitte ordumuz kullanma ya ve sayıların gelişerek artmasını sağlar. İnşallah
  • Muho 27.03.2023 16:52
    Ne harika bir eser .
  • VATANSEVERRRR. 27.03.2023 16:29
    Masallah Masallah nazar degmez insallah.
  • Dürüst vatandaş 27.03.2023 15:51
    Masallah...Şükürler olsun...