CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir iftar programının ardından yanına gelen katılımcılarla fotoğraf çektirdi. Fotoğraf keresinedeki bir detay ise Kılıçdaroğlu'nun Müslümanların hassasiyetlerine yönelik tutumunu gözler önüne serdi.

GÖRÜNTÜ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun yer aldığı fotoğraf karesinde, CHP liderinin Müslümanların namaz kılarken kullandığı seccadeye ayakkabı ile bastığı görüldü. Görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti.

MENGÜ'DEN KILIÇDAROĞLU'NU AKLAMA ÇABASI

Yaşananların ardından özür dilemek yerine milleti suçlamayı seçen Kılıçdaroğlu'nu aklamak için CHP yandaşı gazeteci Nevşin Mengü devreye girdi. Kendi YouTube kanalında tepki çeken fotoğraf karesini yorumlayan Mengü, seccade üzerinden fetva verdi.

"HZ. MUHAMMED NESNELERE TAPINMAYI KALDIRDI"

İslam'ın Musevilik ve Hristiyanlıktan sonra gelen bir din olduğunu söyleyen Mengü, "Hz. Muhammed'i de devrimci yapan o dur. Tamamıyla nesnelere tapınmayı kaldırmıştır Hz. Muhammed zaten ilk yaptırdığı şey de putları kırdırmak olmuştur." dedi.

"SECCADE ARAPÇA HALI DEMEKTİR"

"Anadolu'nun hamurunda olan Hristiyan gelenekle mi karışıyor" diyen Mengü, "İslam şey değildir ki, ikonların öpüldüğü tapınıldığı falan bir din değildir tam tersine yani aslında bakın islamda, ibadet etmek için camiye bile gerek yoktur ki bırakın seccadeyi. Seccade zaten arapça halı demek arkadaşlar bak Allah aşkına dindar olanlarınız heralde iyi kötü biliyordur arapça alfabe okumayı gidin şu Taksim'de halı satan dükkanlara seccade yazar arapça, halı demek yani altına temiz bir halı koyuyorsun tabiki tapınırken yüzünü yere koyduğun için." ifadelerini kullandı.

"İSLAM'DAKİ TEK KUTSAL ŞEY ALLAH'TIR"

Nevşin Mengü açıklamasında şunları kaydetti:

"İslam da bir tek kutsal şey vardır o da Allahü Teâlâ'dır ve kulun Allahü teâlâ ile olan ilişkisi kendi kalbindeki inancıdır bu kadar."

Yorumlar 580 Yorum Var
  • Gürbüz 05.04.2023 15:31
    Ağzını şapırtatan (dikkat girişte) biri. Ekrana karşı acaba, acaba, acaba diye diye konuşan biri. Bilmek istediklerin varsa "mektebine" gidersin. Bilmediğin konularda konuşmaya zorlama kendini. Son birşey daha, seyircileri doğrulayabilirmiş gibi, "değil mi?" cümleleri kuruyor. Emin olmadığın konulara niye giriyorsun?
  • Gürbüz 05.04.2023 13:50
    Kutsallıktan giriyor meseleye. Konunun aslı temizlik. Fotoğraflarda bulunanların ayakkabılarının altını yalayın, eğer sorun olmuyorsa. Birde sanki seccadeye put diyen varmış gibi konuşuyor. Saptırma gayreti çok belli. Konuştukca batıyor. Belki kendide bunun farkında.
  • Kaplan 04.04.2023 07:05
    Lan hepiniz bir anda Müslüman oldunuz fetva veriyorsunuz Erdoğan devrilsin diye takiye üzerine takiye daha dinden haberiniz yok kalkmışınız bir de yorum yapıyorsunuz özrünüz kabahatinizden büyük dinde kutsal sayılmayabilir ama kültürümüzde kutsaldır mallar vede her halıda namaz kılınmaz, namaz kılınan bir yere ayakkabı ile girilmez
  • jilet 03.04.2023 16:40
    k.k. yanlış olduğunu biliyor ve bu durum için özür diliyor, sana ne oluyor onu biz anlamıyor
  • Ezo 03.04.2023 12:59
    Seccade uzerinde secde edilen şey demektir bu bir. Tapınırken yüzünü yere koymak ne demek ya ? Budistlerden mi bahsediyorsun? Seccadeni özelliği temiz olmasıdır, üzerine ayakkabıyla basarsan seccade olma özelliğini kaybeder pis olur ve namaz kılınmaz üzerinde, ruh hastası önce din öğren din
Daha fazla yorum görüntüle