Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray sahasında Adana Demirspor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. 

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"En büyük sıkıntımız sonlandırmaktı"

"Maça iyi başladık. İlk yarının büyük kısmını iyi oynadık. Rakibe çıkma şansı vermedik. Ancak hızlı çıkıyorlar. İkinci yarı tempo olarak biraz daha aşağı indik. ". Dönüşlerde zaman zaman rakibin çıkışları oldu"

"Bunlar neden verilmiyor?"

"İlk yarı çok net bir kırmızı var. Konya maçındaki pozisyonu merak ettik, bugün de çok net bir kırmızı var. Yine çağrılmadı. Bunu bir açıklasınlar, aydınlanalım. VAR mı çağırmıyor, hakem mi gitmiyor? Daha önce VAR kayıtları açıklandı. Bu çağırmayan hakemler cezalandırılacak mı? Bunlar neden verilmiyor? Çok merak ediyorum. Bunu belki bize açıklarlar. Sayın Lale Orta belki VAR hakemlerine neyin kırmızı olup olmadığını açıklar. Bize de açıklasınlar, biz de öğrenelim. Nereye basarsak kırmızı kart? İki haftada oyuncularımızın ayakları kırılabilirdi. Kırmızı çıkması için ayakları mı kırılmalı? Bunu çok merak ediyorum. Bir açıklama bekliyorum. Ya da 'Hakemler hata yaptı, 3-4 hafta görev almayacaklar' desinler. Geçen hafta ağzımızı açmadık ama yine aynısı oldu."

"Zaniolo'nun daha çok tercih ettiği yer sağ kanat"

İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo hakkında da konuşan Buruk, "Uzun boylu ve adaleli bir oyuncu. Performansının arttırması zaman alabiliyor. Baştan sağ tarafta değerlendirdik. Yunus hamlesinden sonra forvet arkasına aldık. Bugün daha çok çalıştı, savunma daha iyi yaptı. Daha çok tercih ettiği yer sağ kanat. Kanat oyuncusu, hem hücuma gitmedi gerekiyor, hem de savunmaya gelmesi gerekiyor. Bunun için yüzde yüz performansını yakaladıktan sonra yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

"En yakın rakibimiz Fenerbahçe, puan kaybetmesini bekleyeceğiz"

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi hakkında da yorum yapan Okan Buruk, "Kendi maçlarımıza odaklanıyoruz. Biz kazandıktan sonra rakiplerimiz çok ne yaptığını önemsemiyoruz ama önemli bir karşılaşma. Fenerbahçe sahasında Beşiktaş ile oynuyor. Önemli bir karşılaşma .İnşallah güzel bir karşılaşma olur. Bizim en yakın rakibimiz Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyeceğiz, isteyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Galatasaray’ın iyi giden gidişatını bozmak için birçok şey çıkabiliyor"

Takımı karıştırmak için 50 tane şeyin çıktığını vurgulayan Buruk, "Onla kavga etti, bunla kavga etti diye. Geçen onun muhabbetini yaptı. Kerem, milli takımda Oliveira bizle antrenman yapıyor, onlar kavga etmiş. Herhalde online kavga ettiler dedik. Birçok şey çıkıyor. Bu iyi niyetle, kötü niyetle, bunu bilemiyoruz. Galatasaray’ın iyi giden gidişatını bozmak için birçok şey çıkabiliyor. Oyuncularıma güveniyorum. Taraftarımız bizim yanımızda. Onlarla birlikte hedefimiz şampiyonluk. Bu tür dedikodular çıkacak. Bunu seviyoruz. En son iftar yemeği yedik, orada bile ‘Ayrı ayrı otuyorlar’ yazmışlar. Restorana gidiyoruz, masalar ayrı ayrı. Gerçekten komik şeyler yaşıyoruz. Neden olduğunu, kimlerin yaptığını da çok net bir şekilde biliyoruz" şeklinde konuştu.

"Yusuf bizim geleceğimiz"

Genç futbolcu Yusuf Demir’e kulübün yatırımın çok olduğunu söyleyen Okan Buruk, "Yusuf bizim geleceğimiz. 19 yaşındaki bir oyuncu. Bu takım zorlu yarış içerisinde gidiyor. Yusuf ile ilgili şanssızlığımız, ne zaman oynama şansı olduğu zaman Yusuf hep sakatlandı. Konya maçı öncesinde götürecektim, son idman denedi, ‘Ayağım ağrıyor’ dedi, bıraktı. Karabağ maçında 45 dakika oynadı, ayağında ufak bir ağrı oldu. Bugün de kadromuz çok kalabalıktı. Ona bugün yer veremedik. Ona yer veremeyeceğimiz anlamı gelmiyor. Yusuf’a yine şans vereceğiz. Bu kadro içerisinde olacak. Belki şampiyonluk golünü atacak, bunu bilemezsiniz. Yusuf yıldız bir oyuncu. Barcelona’ya transfer olmuş bir oyuncu. Yusuf’a güveniyoruz. Hazır hale getirip, bu takıma monte edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar 0 Yorum Var