Tarihin en kurak kış dönemini geride bırakırken baraj doluluk oranları da çok düşük seviyelerde kaldı. Meteoroloji'den gelen son verilere göre yağmurlu hava birçok ile etkili olması beklenirken barajlar için de yeni bir umut doğdu. 

HAVA NASIL OLACAK.?

Kuraklığın en çok etkileyebileceği illerden bir tanesi olan İstanbul'da pazar günü yağmurlu geçmesi beklenirken en yüksek hava sıcaklığının ise 17 derece olması bekleniyor. 

Yeni haftaya girerken Marmara Bölgesi'nde yağmur, Orta Karadeniz'de ise gök gürültülü sağanak etkili olması bekleniyor.

SALI GÜNÜ ŞİMŞEKLER PATLAYACAK

Salı günü Ankara'dan başlamak üzere batıya doğru bütün illerde gök gürültülü sağanak yağışların etkisini hissettirmesi bekleniyor. MGM'den gelen son dakika haberine göre sel ve su baskınlarına karşı da dikkatli olunması gerektiği açıklandı.

AKMASA DA DAMLADI

İstanbul’da yağış oranlarının mevsim normallerinin altında kalması, yurttaşlarda kuraklık endişelerini beraberinde getirdi. Geçen haftaki yağışlı hava barajlarda ufak da olsa bir artış sağladı.

Ancak, barajlardaki doluluk oranı yine de beklenenin altında kaldı…

İSKİ, 1 Nisan tarihli baraj doluluk oranlarını paylaştı. Verilere göre, İstanbul barajlarının doluluk oranı yüzde 39.59 olarak kaydedildi. İşte İstanbul barajlarında son durum…

SON 22 YILIN KURAK OCAK VE ŞUBAT AYI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Türkiye'de son 22 yılın en kurak ocak ve şubat ayının yaşandığını belirterek, "İlkbaharda beklenen soğuklar ve yağışı almadığımız takdirde; yaz aylarında bizi daha önemli kuraklık, su sıkıntısı, tarımsal üretim, verim ve kalite sıkıntısı bekliyor" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var