Olası Marmara depreminin gündeme geldiğini hatırlatan Aydıner, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: 

“Bu depremin hemen arkasından dikkat ederseniz açık oturumlarda hep ‘Marmara Depremi’ dediler. Dolayısıyla İstanbul Halkı bir tedirginlik içerisinde girmeye başladı. Biz de bunun üzerine olası bir depremde ne yapabiliriz diyerek hemen harekete geçtik. 

İlk etapta ben buradan çağrıda bulunuyorum, Bayrampaşa’da 20 bin 250 tane binamız var. Bu binalarımızın 6 bin 250 tanesi 1999 depreminden sonra yenilendi. 15 bin tane binamızın yenilenmesi lazım.

Binalarınızın depreme dayanıklı olup olmadığını tespiti için mutlaka yapı denetim şirketlerine müracaat etmeniz gerekiyor. Etmiyorsanız bize gelin, sizin adınıza biz edelim. Ki şu anda biz bunu başlattık. Şu anda 50 tane binayla ilgili bir ihale yaptım ben. Başlamak zorundayız. Çünkü benim vatandaşımın canı değerli. Canları kurtulan şükrediyorlar. Böyle bir depreme mahzar olmadan binalarımızı yenileyelim, buradan çağrı yapıyorum vatandaşlarıma. Örneğin cezaevinin olduğu bölge. Cezaevi konutları. Üç buçuk adayı alıp o bölgeye taşıdık. İnsanlar bize ‘Allah razı olsun’, ‘Çürük evlerden kurtardınız bizleri’ diyorlar. Herkes mutlu. 3 bin 500 araçlık otoparkları var."

"BOŞALTILAN YERLER İÇİN BİR AN ÖNCE YENİ PROJE LAZIM"

Aydıner, "Boşaltılan yerlerdeki  binalar yenileniyor mu?" sorusu üzerine şu bilgileri verdi: 

“Yapılmış olan projeler ne oldu? Onlar hala bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor mu yapılmıyor mu? diye. Biraz önce sizinle karşılıklı konuştuğumuzda yapılmıyor dedim ben size. Biz üç etaplı bir dönüşüm yaptık Bayrampaşa’da. İsmetpaşa Mahallesi’ni birinci etap boşalttık. Ancak boşaltılan bütün binaların tamamı duruyor. Oraya yeni bir plan yapması lazım. Oraya ne yapmak istiyor? Çünkü orada bir Tuna Caddesi var. O Tuna Caddesi’nin mevcut halinin devam ettirilmesi lazım. Yıkın boşaltılmış olan bütün binaları, kaldırın hafriyatı, alanı bir düzleyin ondan sonra bize bir proje getirin ve ilçe belediyesiyle büyükşehir otursun ve buraya hangi projenin yapılması gerekir konuşulsun biz de size yardımcı olalım, önünüzü açalım. Bir an önce o binaların yıkılması lazım ve dolayısıyla da oraya yeni bir proje yapılması lazım.

İBB'YE ÇAĞRI: GELİN BU PROJELERİ YAPIN

İBB kaynaklı aksayan veya yapılmayan başka projeleriniz var mı?

“Garajlarımızın olduğu yerde biz ısrarla bir yer yaptık. Rahmetli Kadir Topbaş abi zamanında planladığımız ve projelendirdiğimiz bir alan vardı. Atölye garajları o alana taşıyacaktık. Yüzde 85’i bitti. Ve 4 yıldır bunlar (İBB) buraya hiç dokunmadılar. Biz dedik ki ‘Burayı bir an önce yapın bize verin’ çünkü atölye garajları ve makine akşamlarımı o bölgeye taşıyacağım. Boşaltılan bölgeye de bilim merkezi, bilim parkı yapacağım. O mahallenin bana ihtiyacı var. Ama halen bir şey yapamadık. İkincisi yine aynı şekilde üstü çocuk parkı, altı da otopark olan 300 araçlık çok güzel bir proje yaptık. Emin olun 4 yıldan beri hiç dokunulmadı. Ağaçlar ve otlar bitmiş orası o şekilde duruyor. Yapılamadı. Yine aynı şekilde Yıldırım Beyazıt Parkı projemizi yaptık. Altı otopark, üstü park olacak projemiz hâlâ duruyor. Bu ve buna bağlı bir sürü projelerimiz olduğu yerde duruyor. Ben buradan onlara yine sesleniyorum gelin bu projeleri yapın. Bunlar milli servet.”

Yorumlar 0 Yorum Var