Her fırsatta İslam düşmanlığını dışa vuran Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, katıldığı bir programda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve imam hatipleri hedef alarak nefret kustu. 

Toplum tarafından İslam düşmanlığıyla bilinen Eski CHP'li şimdi ise Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, İslam dinine ve Müslümanlara yönelik saygısızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bir Youtube kanalında yayınlanan programa katılan Kadıgil, Diyanet ve İmam hatip liseleriyle ilgili skandal açıklamalarda bulundu. 

İMAM HATİPLERİN SAYISINDAN RAHATSIZ

Youtube üzerinden yayınlanan Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan İşçi Partili Sera Kadıgil, AK Parti döneminde açılan İmam hatip liselerinden rahatsız olduğunu açıkça dile getirdi. Bugüne kadar İslam'ın ve Müslümanlığın tüm şartlarına karşı çıkan, başörtüsüne anayasal güvencenin tartışıldığı dönemde muhalefet partilerine teklife karşı çıkmaları konusunda çağrılar yapan Kadıgil, biriktirdiği tüm kin ve nefreti programda kustu. TİP'li vekil Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti iktidarını kast ederek "Bunlar geldiğinden beri imam hatip sayısı 20 kat arttı. Çoluk çocuk okul bulamıyor." dedi. 

DİYANETİ HEDEF ALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerde Kur'an kursu açmasından da şikayetçi olan Kadıgil, Diyanet'in kapatılmasını savundu. Kadıgil, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesinden de şikayetçi olarak "Diyanet İşleri Başkanlığı ne işe yarıyor? 6 bakanlıktan büyük bütçesi var. Kültür Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı bütçelerinden 2-3 katı bütçesi var. Ne yapıyor? gelmiş deprem bölgesinde çadırda Kuran kursu açıyor. Ben tabi ki Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasını, yerine tüm inançlara saygılı bir İnanç Başkanlığı kurulmasını elbette savunacağım." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 49 Yorum Var
  • Misafir 09.04.2023 13:56
    Sizler ve sizin gibiler istemeseler Allah nurunu tamamlayacaktır
  • Çetin 08.04.2023 09:06
    Kuduracaksınız daha durun 14 mayıstan sonra
  • M fuat 08.04.2023 00:14
    Bu ülke Müslümanların çoğunlukta olduğu bi yerdir. Beğenmiyorsan defol burdan, istediğin cehenneme git.
  • Oldubittiyok 08.04.2023 00:04
    Sen sinirlenmeye devam ed. Burası müslüman türk aleminin 1 numaralı vatanı türkiyedir. Bayrak kuran sancak ve din 1 numaralı şartı ve kanunu kuralıdır . Atalarımızdan bugune bu böyle işledi işleyecek büyüyecek tüm dünyayı kuşatacak sizide derin dalgalarında boğup ait olduğunuz hainlerin dinsizlerin ataistlerin inancsızların yanlarına gomecektir . Sen girme dümenden tribe
  • Abdullah 07.04.2023 23:13
    Rabbim seni Kur'an kursunda Kur'an öğrenmeyi nasip etsin inşaallah Eyyy tipli kadın
Daha fazla yorum görüntüle