Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nda "Emperyalist amaçlarla üretilen ırkçı içerikler medya vasıtasıyla yayılarak dünyadaki İslam karşıtı eylemlere zemin hazırlamaktadır." dedi.

Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nun 3'üncüsü "İslam Düşmanlığı ile Yeni Nesil Mücadele" temasıyla düzenlendi.

Forum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyanet İşleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi, Ankara Bilim Üniversitesi ve SETA tarafından organize edildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ATO Congresium'daki forumun açılışında yaptığı konuşmada, İslam düşmanlığının dünyada, özellikle de Batı'da adeta kanser hücreleri gibi yayıldığını, bu nedenle de İslamofobi ile sonuç alıcı mücadelenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İslam karşıtlığıyla mücadelenin sadece Türkiye'nin meselesi olmadığını belirten Şahin, "Tüm İslam coğrafyasının öncüsü konumunda olan ülkemiz, İslam düşmanlığı ile mücadelede Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde çok önemli çalışmaları hayata geçirmektedir. Bu forumun amacı da İslam düşmanlığıyla yeni nesil mücadele yöntemlerinin belirlenmesine katkı sunmaktır." dedi.

Şahin, dünyada İslami değerlerin tehdit altında olduğunu, sözde demokrasinin beşiği kabul edilen ülkelerde ırkçılık ve İslam düşmanlığının hızla yayıldığını, İslam karşısında sinsi bir planın düzenli uygulandığını, kutsallara yönelik İslam düşmanı saldırıların Müslümanların içini kanattığını ifade ederek, "Kendilerini medeniyetin sahibi olarak gören ülkeler, bu çirkinliklere tepki göstermek yerine saldırıları cesaretlendiriyor." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var