Haber7 - ÖZEL

Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İBB’nin sorumluluğunda olan metroyu yapmadıkları için devraldık. 3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a bir çivi bile çakamadı.” dedi. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun metro karnesini gündeme taşıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap vermeye kalkan İmamoğlu ve ekibi iki gün arayla birbiriyle çelişti. Gerçek ise bambaşka çıktı.

İMAMOĞLU: 13 KİLOMETRE YAPTIK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13,27 kilometre metro inşa ettiklerini savundu. İmamoğlu’nun 9 Nisan’da yaptığı açıklamada, “Çivi mi istiyorlar? Açıkçası ben bir çivi göstereyim. Burada kocaman bir çivi var. Bu, tam 13,27 kilometre, Ekrem İmamoğlu’nun ortalaması.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NUN YARDIMCISI: 46 KİLOMETRE YAPTIK

İmamoğlu’nun ardından bir “çivi” savunması da İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’den geldi. Buğra Gökce, İmamoğlu döneminde İBB’nin 46,2 kilometre metro hattı inşa ettiğini söyledi. Gökce, “Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu döneminde çakılan çivilerin bazıları” ifadeleriyle paylaştığı listenin ilk sırasında şu maddeye yer verdi: “46,2 km metro hattı

İBB Başkanı İmamoğlu 13,27 kilometre metro yaptığını öne sürerken, İBB Sekreter Yardımcısı Gökce bu rakamı 3,5 kat artırarak 46,2 kilometreye çıkarması dikkat çekti.

GERÇEKTE OLAN: 7 KİLOMETRE

Ancak gerçek rakamalr, İmamoğlu ve yardımcısı Gökce’nin çelişkili olarak açıkladığı iki rakamın da yalan olduğunu gösteriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 6 Ocak 2023’te açıkladığı verilere göre İmamoğlu yönetimi 27 Haziran 2019 tarihinden bu yana İstanbul’da 7,24 kilometrelik metro inşaatı yapabildi.

CHP’li İBB’nin yıllık ortalama metro inşa oranı ise 2,07 kilometre ile son 34 yılın en düşük seviyesinde.

İmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseri

Açılış var hizmet yok... Dudullu-Bostancı metrosu yarım yamalak

İstanbul'un 33 yıl geriye gittiğinin resmi... Sanki bugünün manşeti

İmamoğlu çark etti! Sancaktepe Yenidoğan metro hattını kapatıyor

İBB açılan metro inşaatını kapattı! Milletin kaynakları çöpe gitti

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan akıllara durgunluk veren metro savunması

İBB beceremedi! Halkalı metro hattında çalışmalar durduruldu

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Misafir 12.04.2023 02:22
    Ey imam oğlu Cumhurbaşkanımızın yaptığı hizmetlerini yatığının milimini yapamazsın iyi tiyatrocususun. Yazık istanbullulara.
  • Firdevs 12.04.2023 00:51
    Sana laf kalabalığı güzel Allah için okadar kolay herşeyi kiviriyorki İstanbul seve çivi bile çalmadı İETT vergiler ne yapmış lar
  • Hüdaverdi 11.04.2023 23:40
    Sefaletini saadet zannediyorsun. Hevesin kursağında kalır inşaallah.
  • Fatih Sönmez 11.04.2023 23:06
    Gevende seni he dudullu metrosu sen göreve geldiginde 70% i bitmisti
  • Memoli 11.04.2023 20:36
    Biz gördügüme inanıyoruz senin şu anlatiklarini hiç görmedik gercek bu yasayan bilir
Daha fazla yorum görüntüle