Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"Şu anda terör örgütüne müzahir parti, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak masadaki yedinci ortak olduğunu ilan etti. Artık terör örgütü de o masanın ortağıdır." ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, yedili masanın teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı, terörden tutuklu Selahattin Demirtaş'ı, FETÖ'cüleri serbest bırakacaklarını açıkladıklarını hatırlattı.

Başkan Erdoğan'ın ilgili açıklaması şöyle:

"Terörist başını bırakacaklarmış, Selo'yu bırakacaklarmış, FETÖ'nün uzantılarını bırakacaklarmış. Burası bir hukuk devleti siz bunu nasıl diyebilirsiniz. Her gücü eline alan o zaman tüm cezaevlerinin kapılarını açsın. Bunların hepsi oy için söylenen sözler. 'Biz gelirsek bunlar serbest bırakacağız, o yüzden oylar bize.' Karşımızdaki zat bunu Meclis kürsüsünden defalarca söyledi. Bu bir hukuk devletinin ahlaki yapısına uygun değil. Ben cumhurbaşkanlığı adaylığımı genel af üzerine kurmadım. Bay bay Kemal buradan ne elde ederim bunun peşinde. Diyarbakır'da 51 yavrumuzun ölümüne neden olan Selo değil mi? Selo'nun kendisi Kürt değil Zaza'dır. Kürt kardeşlerimizin ölümü üstünden kendine rant devşirmeye çalışıyor. Maalesef şu anda bakıyorsunuz Bay Bay Kemal de Meral Hanım da bunları dışarı çıkarmak için vaatlerde bulunuyorlar. Listelerine bu isimleri koyuyorlar, koydular."

 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • SOLO TÜRK.... 13.04.2023 10:30
    Adam ya ADAM. SN BAŞKAN'ım.