FETÖ teröristbaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiğini belirten Sadullah Ergin, CHP'den aday gösterilmesiyle ilgili, "Böyle bir düşüncemiz yok. Çankaya'yı özel olarak istemedik, kontenjanları CHP açtı" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in CHP’nin milletvekili aday listesinde Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesi, CHP tabanını allak bullak etmişti. Yükselen tepkilerin odağında olan Sadullah Ergin Habertürk TV'ye çıkarak kendisini savundu.

Ergin'in itiraf gibi açıklamaları şöyle:

ÇANKAYA'DAN ADAYLIK

"Kuddusi Okkır benden önceydi, Mehmet Ali Şahin dönemidir. Çekilme diye bir düşüncemiz yok. DEVA Partisi olarak bir düşüncemiz yok. CHP'den çekilmeye dair talep gelmedi. Şu ana kadar olmadı. Böyle bir şey hiç düşünülmedi. Bizim Çankaya'dan aday olmamızla ilgili özel çalışmamız yoktu. CHP ile çalışmayı şöyle yaptık. CHP ittifak yapacağı partilerle anket sonuçlarını yan yana getiriyor, sonuç alacağı yerlerden kontenjan açıyor. Ankara'da yeterli kontenjan açılmadı. Sadece 2 tane açıldı. 2. bölgede İdris Şahin Bey var. Çankırılıdır. 2. bölgede o bölgede daha fazla tanış vardır diye 2 bölgeye yazıldı.

"CHP BİZE ALAN AÇTI"

CHP partilerle görüşüyor. Gelecek, DEVA, Saadet'le görüştü. CHP bize alan açıyor. Ankara'da iki alan açtı. Bizim şuradan diye bir tercihimiz yoktur. Bu şekilde onlar yer belirliyor, biz o yerlere uygun arkadaşlarımızla tespit yapıyoruz. Burada CHP'nin eleştirilecek boyutu yok. Nihayetinde şu anda muhalefet bileşenleri Türkiye'deki mevcut gidişatı değiştirmek istiyorlarsa bir şekilde işbirliği yapmak zorunda. Biz 81 il seçim çevresinde aday çalışmalarımızı hazırladık. CHP'den bu şekilde 300'ü yakalamak için işbirliği teklifi geldi. Bu teklif haklı bulunmuştur. Ayrı ayrı girilmesi halinde 300'ü yakalama ihtimali olmamıştı. Nihayetinde bu seçim süresince kampanyada yapılacak işbirliğidir. Tabii ki daha sonra yürütmede de olabilecektir."

Yorumlar 3 Yorum Var
  • İzmirli 14.04.2023 05:23
    Eger davalarında samimi olsalardı CHP iş birliği içinde olmazlardı AKP içindeki gizli ajanlar .
  • berk 14.04.2023 03:46
    6'lı masadaki DEVA ile İP çekişmesinin nedeni şimdi anlaşılmıştır. FETÖ'yü paylaşamıyormuşlar meğer.
  • ÇELİKOĞLU 13.04.2023 23:32
    Kılıctaroglu bir fetö projesi bu adamda fetönün adamı birbirlerini bulmuşlar