Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'kitapçıklı' göndermede de bulunan Başkan Erdoğan, elindeki basılı materyali göstererek, “SSK döneminde bay bay Kemal başarısızlığın kitabını yazmış.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü iken hazırladığı "Vur, Ama Dinle" kitapçığını gösteren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun için de neler neler var. Burada o aczinin, o çöküşünün burada kendi ağzından, kendi dilinden beyanları var. Savaş Ay'ın programında o sefaleti vardı ya, burada da işte onları kendi dilinden anlatıyor. 'Tamam, yanlışlarımız oldu, eksiklerimiz var, şu var, bu var vesaire ama biraz da bizi dinleyin.' diyor. Bu aczin bir ifadesi. Tabii herkes başına geçtiği kurumun başarısını kitaplaştırır. Bay bay Kemal ise SSK'yı nasıl batırdığını, yani başarısızlığının kitabını yazmış. Şaka değil, gerçek. Kendisinin yönetimindeki SSK hastanelerinin o dönemdeki rezil haline uydurma bahaneleri içeren 'Vur, Ama Dinle' başlıklı bu kitap hazırlıyor. Bu kitapta bay bay Kemal'in kendi ağzından başarısızlığının itirafı var. Ama öyle pişkin ki başarısızlığın sorumluluğunu kabul edemiyor. Hatta rahmetli Savaş Ay'ın programında gösterdiği rezillikler gerçek değil diye gidip rapor hazırlattırıyor. Hastane kuyruklarında inleyen vatandaşımıza sorsaydın."

Kasımpaşa'da doğup büyüdüğünü dile getiren Erdoğan, Cemil Taşçıoğlu'nun adının verildiği Okmeydanı SSK Hastanesi'nin eski halini anımsattı. Savaş Ay'ın, dönemin hastaneleriyle ilgili programından bir kesitin de izlendiği yayında Erdoğan, "Rahmetli Savaş Ay hayatta olsaydı, bugünün şehir hastanelerini, eğitim araştırma hastanelerini görseydi, o zaman o özlemini duyduğu hastaneleri yakalamış olacaktı." dedi.

 

Yorumlar 23 Yorum Var
  • bülent 19.04.2023 15:24
    Sayın Reisim, yapılan hastaneler çok güzel, de, şu Tıp Fakülteleri biraz dışlanmadı mı acaba?? Eğitimin lokomotifi olan Tıp fakülteleri...
  • bülent 19.04.2023 15:22
    KK, o zamanda da bir halt etmezmiş....
  • bülent 19.04.2023 12:54
    Mehmet kardeş, Reis 100 yıllık işi 15 yılda yapıyor, hayal dahi edemediğin işleri projeleri yapıyor nankörlere yine yaranamıyor.. O kesim dolar 1 lira olsa yine memnun olmayacaklar, nankörlüğün çaresi yokk..
  • aceba....? 19.04.2023 12:45
    anlamadığımız muharrem inceye kılıctaroğlu chp yandaş ve trollerinin bunca hakareti aşağılamayı iftirası saldırıyı yapmasına rağmen,Cumhur ittifakından bir tek olumsuz kelime bile gelmemesine rağmen her yerde muharrem ince Allah göstermesin 2.turda kendine hakaret eden aşağılayan küçümseyen saldıran iftira atan chp kılıçtaroğlunu destekleyeceğini söylüyor buda aceba sorusu akla getiriyor
  • Fati 19.04.2023 11:28
    Türk parasında kalanlar reise oy verirmi paraları eridi teise güvenip dolar bozduranlar reise oy verirmi kendileri bilir bu saatten sonra ben tl de kalmam şahsen
Daha fazla yorum görüntüle