Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Erbakan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesinde Haber7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'a yapılan son anketler, Cumhur İttifakı ile seçime girme kararı ve ortak listeler konusunda samimi açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ İLE MUTABAKAT METNİNDE YER ALAN ÇALIŞMA MADDELERİ

AK Parti ile yaptığımız mutabakat metninde bununla ilgili maddeleri ortaya koyduk. 

Bütçe

Uygulanmasını talep ettiğimiz konuların başında ekonomide denk bütçe geliyor.
Mutlaka hem hükümet de hem de belediyelerde denk bütçeye geçilmedi. 

Bu sayede borçlanmanın önü kesilebilecek. Böylelikle kamudaki israfını önlenmesi ve milli kaynak paketleri ile kaynak üretilmesi sağlanabilecek. Yani borçlanma yerine Cenab-ı Allah'ın verdiği nimetlerin zenginliklerin kaynağı dönüştürülmesi sağlanacak.

Bununla ilgili olarak bizim ‘Milli Kaynak Paketleri’ kitabı da mevcut. Bütün bu tasarruflar ve kaynak paketleri ile elde edilecek imkanlarla da dar gelirinin alım gücü ve refah seviyesinin arttırılmasına yönelik adımlar. işçi, memur, emekli ve engelli vatandaşlarımızın maaşındaki artışlar ve aynı zamanda da yine bu kaynaklarla üretim ve istihdama yönelik ihracata yönelik yatırımların yapılması… Böylelikle de işsizliğin özellikle genç işsizliğin önüne geçilmesi. Üretim ve ihracat sayesinde aynı zamanda dış ticaret aşının azaltılması. 

Aile ve eğitim

Bunlara ek olarak sosyal politikalarla ilgili mutabakat ettiğimiz maddeler var. Ailenin ve yeni nesillerimizin korunmasına, Milli Eğitim politikası ile ilgili Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun şekilde geliştirilmesi maddesi var. Ayrıca atamaların ehliyet ve liyakatin geçerli olduğu, aile bütünlüğünün korunduğu bir atama sisteminin getirilmesine ilişkin orada maddemiz var.

Dış politika

Dış politika ile ilgili olarak da D8 organizasyonunun canlandırılması ve ikinci aşamada Türkiye'nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin bir araya getirilip D60 hedefine ulaşılması için gayret edilmesi. 

"BÜTÜN BUNLAR BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ"

Bununla beraber he zaman dile getirdiğimiz atanamayan öğretmenlerimizin sıkıntıları mecliste bizim gündemimizde olacak. Atanamayan Din Kültürü öğretmenlerimiz, Vekil imamlarımız fahri Kur'an Kursu hocaları, staj mağdurları, çıraklık mağdurları, engellilerimizin sorunları, kamu mühendisleri itfaiye erlerimizin talepleri, geçici işçi ve taşeron işçilerin talepleri, uzman çavuşlarımızın haklı talepleri… Bunların hepsinin hem Meclis’te hem de Meclis dışında takipçisi olacağız.

Yorumlar 0 Yorum Var