Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Erbakan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesinde Haber7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'a yapılan son anketler, Cumhur İttifakı ile seçime girme kararı ve ortak listeler konusunda samimi açıklamalarda bulundu.

14 MAYIS'TAN SONRA YEREL SEÇİMLER HEDEF

Yeniden Refah Partisi olarak bu seçimlerde ittifak içerisinde olmamızla birlikte 87 seçim bölgesinde de kendi logomuzla ve kendi amblemimizle seçimlere giriyoruz. 

Bu önemli bir konu, Çünkü oy vermek isteyen seçmelerimiz gelip bizim kendi logomuza kendi amblemimize oyunu verebilecek.

Şunu da belirtmekte fayda var, bazı seçmenlerimizin aklında %7 ülke barajı ile ilgili soru işaretleri var. 

Biz burada ittifak çatısı içerisinde altında olduğumuz için herhangi bir ülke Barajı diye bir problemimiz yok. Özetle bir seçim bölgesinde bir milletvekili seçilmesine yetecek oyu almamız halinde isterse Türkiye'nin başka hiçbir yerde hiçbir oy alınmasın o milletvekili seçilebiliyor. 

Çünkü ittifakın toplam oyu barajı açtığı için biz de ittifakının çatısı altında bir parti olduğunuz için %7 ülke genelinde aşma diye bir zorunluluğumuz yok.

Yerel seçimlerde de yine kendi adaylarımızla Türkiye genelinde seçimlere girmek ve o 89 ve 94'teki milli görüş belediyeciliğinin yeniden milletimize yaşatılması için çalışmamıza devam edeceğiz. 

Yorumlar 0 Yorum Var