CHP Genel Başkanı ve 7'li masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Twitter'dan yayınladığı videoda Alevilik ve mezhep tartışmaları hakkında tepki çeken ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu'nun, kritik konular üzerinden oy devşirmeye çalışması oldukça endişe verici olarak değerlendiriliyor. 

Kılıçdaroğlu, dünkü videoda şunları söyledi: 

"İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Kimliklerimiz, bizi biz yapan varlıklarımızdır. Onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız. Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. Ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var.

Tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın."

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Abdullah 21.04.2023 18:11
    Sen Hz.Aliye Kurban olasın Hz.Ali gibi bir İslam halifesi ve peygamber efendimizin damadı olan kahramani siyasete alet etme hakkin Yok
  • Dede 21.04.2023 13:40
    Sen mi alevisin. Şu Hz. Ali nin kitaplarını bi sayarmısin. Kaç tane. İçinde neler yaziyo. Merak ediyorum
  • Alpagu 1453 21.04.2023 13:37
    Yâ-Rabb.. maniplasyon, pravakosyon, algı yapmadan, kargaşa, terör ve kaos çıkarmadan, iftira, yalan atmadan karnı doymayan ; 15 İmparatorluk,38 Devlet, 10 cumhuriyet,32 beylik,34 hanlık, 4 atabeyliğimizi içerden yıkmış, Vatan, Devlet, Bayrak, Millet, milli değer ve İslâm düşmanı,cibilliyetsizlere fırsat verme, hesaplarını başlarına çevir.
  • Mustafa usta 21.04.2023 11:05
    Allah tüm ayrıştırmaya çalışanların doksan üç harbi balkan harbi sarı kamış kurtuluş savaşı çanakkale savaşları bu şerefli millet omuz omuza mücadele vermişken bunlar neyin hesabın ı yaptığını elinde telefon olan genç dahi biliyorsa Allah var gam yok herkes kara toprağa girecek burada ayrıştıranlari orada ayrıştırırlar bunu kimse unutmasııın vesselam
  • Cengizhan 21.04.2023 10:59
    Bu Nasil bir yaratik. Simdiye kadar böyle bir Ayrimcilik yoktu simdi tutusdunmu dengesiz. Yaziklar olsun sizin gibi insanlara. Sevimsiz insansin.
Daha fazla yorum görüntüle