Tarihi seçime 24 gün gibi bir süre kala Türkiye, tam bağımsızlık mücadelesinin stratejik bir unsuru olan enerjide tarihi hamlesinin son adımını bugün gerçekleştirdi. Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya çıkarılırken Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri Limanı'ndaki Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara peş peşe müjdeler verdi.
1 AY TAMAMI, 1 YIL MUTFAK VE SICAK SU TÜKETİMİNDE DOĞAL GAZ ÜCRETİ ÜCRETSİZ
Tarihi projenin ilk adımının Ağustos 2020'de Filyos'un 175 kilometre açığındaki Sakarya Gaz Sahası'nda Fatih sondaj gemisinin vurduğu sondajla atıldığını anımsatan Başkan Erdoğan, "1 yıl boyunca evlerimizdeki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz ücretsiz olacak. Ayrıca önümüzdeki 1 ay boyunca konutlarımızda ısınma dahil tüm doğal gaz tüketiminden de ücret almayacağız" şeklinde konuştu.
ERDOĞAN: KİFAYETSİZ MUHTERİSLERİ ÜZÜYORUZ
Senelerce Türkiye'yi enerji yarışının dışında tutan kan emici emperyalistleri de üzdüklerine vurgulayan Erdoğan, karalama kampanyası yürüten muhalifleri de zor durumda bıraktıklarını şu ifadelerle özetledi:
"'Her seçim öncesinde gaz buluyorlar.' iftirası atan karakter fukaralarını üzüyoruz. 'Ortada gaz maz yok.' diye dolanan o kifayetsiz muhterisleri üzüyoruz. Milletimizin sevinci, gururu, heyecanı ve zaferleri karşısında kabus gören mankurtları üzüyoruz. Tabii bir de daha ilk günden itibaren bize 'Yapamazsınız.' diyen, hayırlı her işe çamur atan bay bay Kemal ve masa arkadaşlarını üzüyoruz. İnşallah bundan sonra yeni açılışlar, yeni eserler, devreye aldığımız yeni projelerle bu kaybedenler kulübünü üzmeyi sürdüreceğiz. Bunlara en büyük hayal kırıklığını, sandıkta vuracağı tokatla 14 Mayıs'ta milletimizin tattıracağına inanıyorum."
MUHALEFETİN KARADENİZ'DEKİ DOĞAL GAZ ÜZERİNDEKİ KARA PROPAGANDASI GÜNDEME GELDİ
Karadeniz gazını karalayan muhalefetin geçmişte ürettiği yalanlar bir araya toplandı. Muhalif siyasetçilerin ve CHP'ye yakınlığıyla bilinen medya organlarının asılsız ithamları video olarak düzenlendi.
CHP'nin listelerinden seçime giren DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın geçmişte, "Hani bizim Karadeniz’deki doğal gaza ne oldu? Ben onu merak ediyorum. Hani bu sahalar tüm Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacını karşılayacaktı? Ne oldu diye buradan soruyorum. Nerede bu doğal gaz. Bakın arkadaşlar burada da aldatıyorlar milleti. Karadeniz'deki sadece bir keşiftir." ifadeleriyse güldürürken düşündürdü.
-
Kompataro
21.04.2023
17:42
Yeksanmı oldu..ne anlatıyor dayı
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
HİLAL
21.04.2023
16:42
demek ki neymiş tek gerçek reisssss
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Vatandaş
21.04.2023
15:56
Baksen konuşmaya karar vermiş bide üstelik konuşmacıyada seçmişler peki çıkangazı kimin karalayacağına ne söyleyeceğine ne giyineceğine bi an önce karar alın yoksa bu tayip başka biyerden bi gaz olur petrol olur bi geriden gitmek olmaz hadi bi toplanında ne konuşacağınıza kararverin.
Beğen
-
rafet
21.04.2023
15:18
Bunların şimdi ne diyeceğini merak ediyorum. Acaba yüzlerinde kızarma olurmu, Zannetmiyorum ama belki hatadan dönerler. Haysiyet sahibi bir insan, söyledikleri bir şeyin yalan olduğu kanıtlanırsa ki Tüm Milletimize bedava gaz verildiğine göre kanıtlandı. O zaman bunlar bir özür diler ler her halde. dilemezlerse vatandaşın nezdinde 5 para etmeyecekler.
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
Hüseyin
21.04.2023
14:38
Gaz fiyatlarini ögrenmek istiyorsan gel buraya,almanyaya.125 lira ödüyormusta,rusya borc bilmemne mirildiyacagina.Kömür kullan pahaliysa.Inflationda nasil indirim beklersin insan ?sana ne devletin faizinden.Avrupa sivi gazi gemilerle 10 000 milden getiriyorlar bunlar kapinin önündeki gazi söz konusu yapiyorlar !!ne olmus bu insanlara ?
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle