Türkiye, 14 Mayıs günü yapılacak seçimlere odaklanmış durumda. Uluslararası kamuoyu da Türkiye'deki seçim sürecini yakından takip ediyor. Bu isimlerden biri de Almanya devlet televizyon kanalı ARD'nin eski Orta Doğu Temsilcisi ve siyasetçi Christoph Hörstel.

24 TV'ye konuşan Hörstel, seçim sonuçlarının dünyanın gidişatını etkileyeceğini belirterek, "2023'te pek çok ülkede seçimler olacak. Ancak Türkiye seçimleri, coğrafyanın ve Avrupa'nın çok, çok ötesinde oldukça önemli. Erdoğan çok güçlü bir lider. Türkiye, Erdoğan gibi bir lidere sahip olduğu için mutlu olmalı. Onun iktidarında Türkiye çok büyük bir gelişme yaşadı. Türkiye'nin son 20 yılına baktığınızda Türkiye daha özgür, daha bağımsız, daha egemen daha güçlü oldu" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, PKK İLTİSAKLI HDP TARAFINDAN DESTEKLENİYOR"

Erdoğan'ın kendisine has güçlü bir liderliği olduğunu vurgulayan Hörstel, şunları söyledi:

"Washington'ın PKK'ya ve PKK'nın Suriye'deki arkadaşlarına yönelik tutumunu, tüm bu hikayeleri biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunları atlattığını ve ülkesini ölümcül sonuçlardan pek çok defa nasıl kurtardığını biliyoruz. Erdoğan'ın batı ülkelerinin ve ayrıca ne yazık ki Almanya ve Avrupa'nın delice ve yalancı eleştirilerine rağmen demokrasiyi nasıl ayakta tuttuğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan'ın ana rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK iltisaklı HDP tarafından destekleniyor. Kılıçdaroğlu seçildiği takdirde ülkede güvenlik sorunları yaşanabilir."

Yorumlar 88 Yorum Var
  • M. Çelik 24.04.2023 17:17
    Peygamber de öldü ama ümmeti hala yaşıyor.
  • ppm 23.04.2023 01:06
    Uzay teknolojisini idrak etmeye başlarken ki Laptop ,bilgisayarlar,smartphonelar bu teknoloji sayesinde insanların evlerinde yer almayı başarmıştır...Nano teknolojisi dolayısıyla bu piyasanın daimi üyesi olmak varken ülkemizi orta çağlara çekmenin ne gibi bir faydası,anlamı olabilir ki ??? Bizim için heykel mi önemli yoksa dünyanın yörüngesinde bir Orbit istasyonu kurmak mı önemlidir ??
  • Mehmet 22.04.2023 18:51
    Sayın vatandaşşşş Allah kalp gözünüzü açsın tez zamanda .
  • Aynur kalfa uçar 22.04.2023 16:29
    Ne yazık ki Alman siyasetçi bile anlamış Bazı bilindik gazetecilerimiz var hain ugur Dündar Emin Çölaşan sözcü cumhuriyet gazete bunlar Türkiye dostumu Bunca yaptırımlar var Ancak Dündan kilıçdaroglunu övme peşinde koşan sözcü hesap uzmanı allayjp pullamaya ugraşıyor ve kınıyorum sözcü ve hainligini yababancı ama tarafsız Bravo budur işte bu kadar güzel anlattın dogru söyledin HELALL Budur
  • emekli 22.04.2023 11:06
    BUNDAN BEN BEKLERİM ÇÜNKÜ VATAN DÜŞMANLARININ uşagı
Daha fazla yorum görüntüle