Dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, Birleşik Krallık'ın köklü savunma sanayi şirketlerinden AEI Systems'ı satın aldı.

CANiK'in bu yatırımı sayesinde şirketin son teknolojileri kullanan yüksek üretim kapasitesi ve AEI Systems'ın 60 yıllık orta kalibre silahlardaki bilgi birikimi bir araya geldi.

Yüksek adetlerde hem Birleşik Krallık hem de Türkiye'de üretilecek toplar, uzaktan komutalı silah sistemleri üzerinde başta Türkiye ve Birleşik Krallık olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin kara, hava ve deniz platformlarının hizmetine sunulacak.

Söz konusu yatırımın duyurulması amacıyla Birleşik Krallık'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda özel bir resepsiyon düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Müsteşarı Kenan Poleo, Samsun Yurt Savunma (SYS) ve CANiK'i Britanyalı AEI Systems şirketine yaptığı yatırımdan dolayı kutladı.

Bu ortaklığın CANiK ve AEI Systems'a yeni ve mevcut pazarlarda birçok fırsat getireceğini kaydeden Poleo, "Her iki şirkete de uzun süreli bir başarı ve dostluk diliyorum. Hem Birleşik Krallık hem de Türkiye'nin birlikte daha fazlasını yapmaya, birbirlerini desteklemeye ve her iki ülke için de avantajlar sağlayacak fırsatlara açık olduğunu biliyorum." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var