Haber7 - ÖZEL

Seçime CHP listelerinden girme kararı alan Saadet Partisi şimdi de LGBT destekçisi derneklerle kol kola girdi. SP Kadın Kolları Başkanı Ekinci’nin yaptığı konuşma tepki çekti.

LGBT’li eşcinellere verdiği destekle bilinen ve kendilerini “Müslüman feminist hareket” olarak lanse eden Havle Kadın Derneği ile Saadet Partisi aynı çatı altında buluştu. LGBT’ci Havle Derneği’nin düzenlediği toplantıda Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci de yer aldı.

Havle Kadın Derneği’nin 2. Açık Forum adı altında düzenlediği etkinlikte Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Ekinci’nin yanı sıra; CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Sevgi Kılıç, CHP’nin düşük İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Deva Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, İyi Parti İstanbul Milletvekili Adayı Dilruba Oğulcuklu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Adayı Esmeray Özadikti gibi isimler yer aldı.

Neyi değiştirmeyi amaçlıyorsunuz” sorusunu cevaplandıran kadın siyasilerin İstanbul Sözleşmesi mesajları vermesi dikkat çekti. Saadet Parti’li Ekinci’nin “cinsel kimlik”, “kişinin kendisinin tercihi” şeklindeki sözleri LGBT’ye sinyal olarak yorumlandı.

 

TERCİHİ KİŞİYİ İLGİLENDİRİR, BİZ HİZMETLE MÜKELLEFİZ!

SP Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, şunları söyledi:

“Farklılıklara saygı duyuyorum. Hiç kimsenin dininden, dilinden, cinsel kimliğinden, kadın ya da erkek olmasından, mezhebinden, ne sayarsanız sayın buraya asla ayrımcılığa maruz kalmasını kabul etmiyorum. Çünkü benim hem inancım hem de siyasi görüşüm insanı merkeze alır. İnsanı merkeze aldığımız bir durumda da herhangi bir kişiyi, özellikle fiziksel şiddet ya da cinsel şiddet ya da psikolojik şiddet noktasında asla kabul etmemizin mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. Kişinin tercihi kendisini ilgilendirir. Ben siyasetçi olarak o insana benim vatandaşım dediğim, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dediğim herkese hizmet etmekle mükellefim.”

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Erol 04.05.2023 13:34
    Allah’ın lanetlediğini helak ettiğini sen kalk dinim diyor ki kişinin kendi tercihidir cinsel kimliğine karışılmasın dine iftira at sen müslüman değilsin o zaman çıkar başındaki örtüyü takiye yapma yoksa yanındakinden korktunda allahı mı sattın
  • Mehmet berber 02.05.2023 17:36
    Demek siyaset öyle bir şeyki Allah için siyaset edenler chp'den menfaat için siyaset veya koltuk sevdası bukadarmi önemli Erbakan hocamın kemiklerini sizlattilar yuh diyorum başkada bişey demiyorum
  • Gksl 02.05.2023 16:23
    Allah CC sizleri beraber olduklarınızla Lut kavmiyle haşretsin...
  • Gulo 02.05.2023 16:02
    Lut kavmi rabbimizin Kur'an ayetinde imha ettiği bir kavim sen başındaki ortuden utan bari oy uğruna lgbt yi bu karar yumuşatıp cici gösteren birisin akıl verme kızın yâda oğlun var ise onlarla evlendirirsin olur biter Allah tan korkun artık kiminle yatıp kalkarsan onunla hasr olunacaksiniz ayıptır günahtır artık bu kadarına da pes doğrusu
  • SDH 02.05.2023 12:02
    Haçlılar , FETÖ 'nün yerini Saadetçilerle doldurdular.
Daha fazla yorum görüntüle