24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ’ının Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde Elazığ’da 37 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından yaraları sarmak kenti yeniden ayağa kaldırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalara başladı. Vatandaşı tek bir alana sıkıştırmadan farklı ve güvenli depreme dayanıklı sağlam konut ve donatılar üreterek, kentteki yaşam kalitesini arttırarak şehrin sınırları genişletildi.

Haber7.com muhabiri Müge Çakmak ve kameraman Mutlu Şahin Elazığ ve Malatya’ya giderek yapılan konutları yerinde inceledi.

ÇOK KISA SÜREDE EVLERİMİZE TAŞINDIK ALLAH RESİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

Depremde evini kaybeden Mustafa Orhan yeni evlerine çok kısa bir sürede kavuştuklarını dile getirerek şunları söyledi, “Eski evlerimizde böyle imkânları bulmamız mümkün değildi. Evlerimizin önünde otopark, çocuk parkları yoktu. Devletimizden Allah razı olsun. Kısa süre içerisinde evlerimize taşındık. Parklarımız var, yürüyüş alanlarımız var çocuklar için halı sahamız var. Kahramanmaraş’taki kardeşlerimizde demesinler ki evlerimiz yapılmaz, bitmez. Reis başımızdayken Allah’ın izni ile çok kısa sürede evlerine yerleşecekler. Hiç tereddüt etmesinler.”

 DEVLET SÖZÜNÜ TUTTU, EVLERİMİZİ 1 YIL ÖNCEDEN TESLİM ETTİLER

Depremzede Murguşah Çetintaş ve İlkay Çetintaş çifti de deprem anında yaşadıklarını korku ve panik anlarını anlattı:

“İlk başta çok korktuk. Mağdur olmadık fazla. Çok kısa süre çadırda kaldık. Hemen yardımımıza koştular. Allah razı olsun bizi hiç mağdur etmediler. Evlerimizi 1 yıl önceden teslim ettiler. Yeni evimizden çok memnunuz. Allah devletimizden razı olsun. En fazla bir hafta çadırda beklettiler. Daha sonra konteynerler geldi. Devler bizlerle ilgileniyordu. Devlet sözünü tuttu. Benim bildiğim 6 ay içerisinde teslim edilen konutlar var. 1 yıl içerisinde de hemen hemen tüm konutlar teslim edildi. Daha ne isteyelim"

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen depremde Malatya’da 4 kişi yaşamını yitirdi. Oncalar bina ve iş yeri yıkıldı. Afetin meydana geldiği ilk andan itibaren devlet bölgede çalışmalara başladı. Yıkılan bina ve iş yerlerinin yerine yenileri yapıldı bununla beraber hasar gören konutlara yerinde dönüşüm yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. 

8760 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

TOKİ Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Canpolat haber7.com’a bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Canpolat,”24 Ocak Elazığ depremi sonrasında Malatya ili merkez ve ilçelerinde 8760 adet konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Bunun yanında 8 adet cami, 9 adet okul ve 300’e yakın dükkan teslim edildi. Konutlarımız mahalle konseptine uygun yatay mimari dikkate alınarak bodrum zemin 3-4 kattan oluşmaktadır. Bunun yanında bir adet Millet Bahçesi tamamlanmış bir adette devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var