"İSTANBUL MİTİNGİ HER ŞEYİ GÖSTERİYOR"

Mardin'de yaklaşık aday tespitleri yapıldıktan sonra hemen ertesi gün sahaya geldik. Sahada gerçekten sakin bir hava var. Vatandaşımız açısından baktığımızda sakinlikten memnun olduğunu düşünüyorum. Halkımız da bilinçli bir şekilde kararını son günlere doğru daha netleştirmiş olacak.

Bunu sadece 14 Mayıs olarak kısıtlamamak gerekiyor. Ülkemizdeki geçmişten günümüze bütün seçimler kritikti. Ülkemiz jeopolitik açıdan gerçekten önemli bir ülke. Bu seçimin ayrıca dediğiniz gibi bir önemi var. Bu seçim Türkiye'nin yeni yüzyılındaki belki ilk seçimi. Dolayısıyla burada atılacak adımlar, burada verilecek kararlar ülkemizin önümüzdeki süreçte muhtemelen kaderini belirleyecektir. Yaklaşık 20 yıldan beri ülkemizde bir çalışma ve hizmet siyaseti güdülüyor. Dolayısıyla bu seçimde de vatandaşımız istikrar istiyor, huzur istiyor, güven istiyor. Bu nedenle seçimde insanların AK Parti'ye teveccüh göstereceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz günkü İstanbul'daki mitingi de ele alırsak bunun göstergesi olarak da çok net karşımıza çıkmış oluyor. 

GAP PROJESİNE ÖZEL İLGİ

Gerçekten bölge için tarım önemli. Bölgenin dışında tüm ülkenin bu bölgeden tarımsal üretimin olumlu etkisi açık şekilde görünüyor. Tarım potansiyeliyle ilgili birçok kamu desteğiyle de besleniyor. Örneğin kırsal kalkınma destekleri sayesinde birçok insanımız yatırım yaparak iş sahibi oldular ve kırsal kalkınma destekleri sayesinde bölgenin kaderinin değiştiğini düşünüyorum. Bunların daha fazla artırılarak bölgede yeni istihdam sahalarının açılmasını ümit ediyorum. Bu konuda da çalışmaları sürdüreceğimi şimdiden sizlere açıkça ifade ediyorum.

Ayrıca bölgede GAP projesi var, dünyanın örnek gösterdiği ve birçok hem akademik hem de ekonomik kaynaklarda GAP projesinden muhteşem bir proje olarak bahsedilmesi bunun açık örneği. Bu kanalınız sayesinde de GAP projesinin bir an önce sonuçlandırılması noktasında da gayret göstereceğim.

"TÜRK, KÜRT, ARAP HEPİMİZ KARDEŞİZ"

Herkesin oyuna saygımız sonsuz. Her fikre herkes inanabilir ve bu fikrin arkasında olabilir ama genel ifadeyle baktığımızda bu coğrafya inançlı ve kültürleri çok derinlere geçmişe dayalı bir coğrafya. Burada aslında Türk, Kürt, Arap ve farklı din mensupları bir arada yıllardır asırlardır yaşıyor. Belki burada insanımıza biraz daha sıcaklık göstermek gerekebiliyor ve bu samimiyeti gösterdiğimiz takdirde vatandaşımızın sağduyulu davranarak bu tercihinin değişeceğini düşünüyorum.

Cumhur İttifakı bölgede yatırımlar yaptı. Bölgede devletin sıcak elini uzattı geçmişten beri. İyi niyetli samimi şekilde bölgede ciddi yatırımlar yapılıyor. Bölgenin başından beri dediğimiz huzur ve güvene ihtiyacı var. Burada tabi bizlere de büyük görev düşüyor. Bizlerin de vatandaşı daha fazla kucaklaması gerekiyor. Neticede seçimler belli süreç içerisinde yapılıp biten süreçler ama bu sürecin dışında da vatandaşımıza vatandaşımıza devletin ve bizlerin daha fazla sıcaklık göstererek vatandaşımızı belki bu konuda daha fazla bilinçlendirmemiz gerekiyor. Biz Türk, Kürt, Arap hepimiz kardeşiz. Farklı dinleri de içinde barındıran bir şehir, örnek bir şehir. Dolayısıyla bu örnek tavrımızı her konuda da daha fazla gösterebilsek bu sorunlar da kısa sürede çözülmüş olacak.

Yorumlar 0 Yorum Var