Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla, Terör örgütü yandaşlarının 6-7 Ekim 2014'te Aynularab (Kobani) bahanesiyle gerçekleştirdiği, 37 kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olayları seçim öncesi yeniden akıllara geldi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. 

Seçim vaadi olarak Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinden çıkarmayı vadeden, 6-7 Ekim olaylarındaki başrolünü unutturmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs öncesi hem Kandil'in hem de onun siyasi uzantısı olan HDP'nin desteğini alıyor. Bu seçimler öncesi en önemli oy potansiyeli olan seçmen olarak ta 18-25 yaş aralığındaki gençler (Z kuşağı) gösteriliyor. İlk kez oy kullanacak seçmenlerin sayısı 4.904.672. Yani 2005 doğumlular bu seçimde ilk kez oy kullanmış olacak. 

7'li koalisyonun adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresinin gençlere yönelik söylemlerinde, Demirtaş'ın haksız yere cezaevinde bulunduğu güzellemelerinin yapıldığı seçim öncesi ortamında, 6-7 Ekim 2014 tarihinde Demirtaş ve HDP yürütme kurulunun çağrısıyla yapılan eylemler yeniden akıllara geldi. 

İŞTE 6-7 EKİM 2014 TARİHLERİNDE YAŞANANLAR...

 

Yorumlar 0 Yorum Var