14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi alenen muhalefetten yana tavır alan The Economist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin zaferinin kabullenmek zorunda kaldı. Seçim sürecinde 'Erdoğan gitmeli' ve 'Türkiye'de demokrasiyi kurtar' gibi ifadelerle 7'li koaliyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren The Economist, seçimlerin ardından "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye oy kullanırken rakibinin çok önünde gol attı." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU KÖTÜ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

Seçimden önce “Erdoğan gitmek zorunda manşeti atan” İngiltere merkezli The Economist’in seçimden sonra ilk manşeti "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye oy kullanırken rakibinin çok önünde gol attı." şeklinde olurken seçime dair kullanılan diğer ifade de "Kılıçdaroğlu ve partisi CHP, milletvekili seçimlerinde de kötü bir performans sergiledi." oldu.

KILIÇDAROĞLU İÇİN İKİNCİ TUR DA HÜSRAN

İkinci tur için senaryoyu da yorumlayan The Economist "Kılıçdaroğlu'nun performansı o kadar düşüktü ki CHP liderinin ikinci tura kalabilmesi için yüzde 5,19 oy alan ATA İttifak'ı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın seçmenlerinin tamamını kazanması gerekecek. Bu da pek mümkün görünmüyor. Sayın Erdoğan kariyerinde ilk kez seçimlere anketlerde en büyük rakibinin gerisinde girmişti. Şimdi ikinci turda kazanmanın açık favorisi olarak görünüyor." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var