FETÖ'nün bir kumpası daha çöktü. Gazeteci Yazar Şükrü Sak, FETÖ’nün kumpas davalarından biri olan İBDA C davasında terör örgütü üyeliği suçlamasından 24 yıl sonra beraat etti.

HABER7 - ÖZEL 

FETÖ'nün yargı yoluyla gerçekleştirdiği bir kumpas daha çökerken Gazeteci Yazar Şükrü Sak, terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla yargılandığı davadan 24 sene sonra beraat etti. Yaşanan gelişmenin ardından FETÖ mağduru Şükrü Sak ve Avukatı Ahmet Salih Sak Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

DOSYANIN HAKİM VE SAVCISI CEZA ALDI

Haksız bir şekilde 24 senedir suçlanan Şükrü Sak, Haber7'ye yapmış olduğu açıklamalarda, "Bu dava 1999'da açıldı. FETÖ'cülerin parmağı vardı. Zaten dosyanın savcısı ve hakimi FETÖ'den hapis cezası aldı. Dosya bomboştu, örgüt üyeliğinden ceza almıştım. Adaletin tecelli etmesi nedeniyle mutluyum. Bir dönem kasıtlı ve maksatlı bir şekilde kendileri gibi düşünmeyenlere hukuku sopa gibi kullanarak kumpas kuran FTEÖ'nün bir kumpası daha bozuldu." ifadelerini kullandı.

KARAR EMSAL TEŞKİL EDEBİLİR

Şükrü Sak'ın Avukatı  Ahmet Salih Sak da Haber7'ye yepmış olduğu açıklamalarda dikkat çeken sözler sarf eti. Dosyanın savcısı ve hakiminin FETÖ üyesi olmaları nedeniyle yargılandığını ve ceza aldığını kaydeden Sak, "Bugün yani 17 Mayıs 2023 tarihinde müvekkilim Şükrü Sak lehine tarihi bir karara imza atıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün müvekkilim Şükrü Sak lehine beraat kararı çıktı. Müvekkilim Şükrü Sak, 1999'dan bu yana sözde terör örgütü IBDA-C'ye üyelik suçlamasıyla yargılanmaktaydı. 24 yıllık mücadele sonunda FETÖ mensuplarınca kumpaslanarak kurulduğunu mahkemeye delillerce açıkladım İlgili kararın emsal teşkil edebileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var