Sahte "milliyetçi" söylemlere geçen 7'li koalisyonun adayı Kılıçdaroğlu PKK'nın CHP'ye verdiği destek sanki montajmış algısı yarattmak için Başkan Erdoğan'a hitaben hadsizce "Montajcı sahtekar" paylaşımı dahi yaptı. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in sosyal medya hesabından "Montaj değil gerçek" notuyla paylaştığı CHP, HDP VE PKK ilişkilerini tüm açıklığıyla ortaya koyan görüntüler karanlık iş birliğini tüm açıklığı ile ortaya koyuyor.

2. tura kalan tarihi seçimlerde iyice ayyuka çıkan 7'li koalisyon Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP arasındaki ilişki yeni değil. Kılıçdaroğlu kimi zaman açık açık terör örgütü YPG/PKK'yı savundu yeri geldi HDP üzerinden mesaj verdi. CHP yönetiminde bulunan ve milletvekili olan isimler terörist cenazelerinde bile boy gösterdi. 

HDP'nin açık ve güçlü desteğinin ispatlandığı 14 Mayıs seçimleri sonrası Kılıçdaroğlu'nun önünde kanlı Ekim olaylarının azmettiricileri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gibi tutuklu isimlerin serbest kalması ve özerklik gibi maddeler var.

İKİNCİ TURDA PKK'YA VAATLERİ GİZLEME ÇABASI

HDP destekli 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu HDP ve PKK’ya verdiği vaatleri gizleme çabasına girişti. Fakat, seçim sürecinde peş peşe yayınladıkları videolarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık olarak Cumhurbaşkanı adayı ilan eden ve destekleyen terör örgütü PKK elebaşları ikinci tur için de kolları sıvadı. Terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan sığındığı mağaradan yayınladığı videoda Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın kızılelmacı, turancı olduğunu savunarak buna karşı Kılıçdaroğlu ve 7'li masaya olan desteklerinin devam edeceğini belirtti.

"Masa kendini iyi anlatamadı"

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, sığındığı mağaradan yayınladığı videoda, 14 Mayıs seçimleri üzerinden ittifak kurdukları masa bileşenlerine kendilerini iyi anlatamadıklarını salık verirken ittifaka devam edecekleri sinyalini de verdi.

Terör örgütü PKK'nın kanalına konuşan Duran Kalkan, "Muhalefet çok fazla sonuç alır gibi gözüküyordu ama tam tersine hayal kırıklığı ortaya çıktı" diyerek seçim sonuçlarının kendilerini üzdüğünü itiraf etti.

"PKK'NIN KILIÇDAROĞLU DESTEĞİ SÜRECEK"

İkinci turda da iş birliğinin süreceğini vurgulayan Kalkan, "En küçük bir gerileme yoktur. Her türlü bedeli ödeyerek mücadeleci duruşumuzu sürdürüyoruz" diyerek Kılıçdaroğlu için çalışacaklarını belirtti.

ARŞİV UNUTMAZ

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener sosyal medya hesabından "Montaj değil gerçek" notuyla paylaştığı görüntüler büyük ses getirdi.

KARASU: KURU KURUYA HELALLEŞME OLMAZ ÖZERKLİK İSTİYORUZ

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' yolculuğuna ilişkin konuştu. "Biz helalleşmeye hazırız. Ama öyle kuru kuruya helalleşme olamaz." diyen terörist Karasu, özerklik talebinde bulundu. (Aralık 2021)

DEMİRTAŞ: TÜRKİYE 20 - 25 BÖLGEYE AYRILABİLİR

Selahattin Demirtaş, tüm Türkiye için özerklik talebinde bulundu. Bütün bölgelerde yerinden yönetimin hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Demirtaş, bu kapsamda Türkiye'nin 20 ya da 25 bölgeye ayrılabileceğini söyledi. (30.07.2013 )

CEMİL BAYIK: AB'NİN ŞARTI OLDUĞU GİBİ UYGULANSIN

Terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık "Avrupa'da yerel yönetim şartları var değil mi? Kendi kendini yönetme, demokrasiyi artık merkezden değil, yerelden geliştirme... Kürdistan'da da PKK'nın, KCK'nın geliştirdiği budur. Artık Türk devletinin Kürdistan'da Kürt halkına vereceği bir şey yoktur. Biz kendi valimizi, kendi kaymakamımızı kendimiz tayin etmek istiyoruz. Halkımız bunu seçmeli. Halkımız kendi kendini yönetmeli. Kendi güvenliğini sağlamalı. Avrupa'nın yerel yönetim şartları var, biz bunların olduğu gibi kabul edilmesini istiyoruz." dedi. (2015 - BBC yayını)

CHP'Lİ EMRE: İKTİDARA GELDİĞİMİZDE HEMEN GÖRECEKSİNİZ

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, "Yerel yönetimler ile özerklik konusu çarpıtılıyor. Zaten hali hazırda bunların fiili bir anlamı yoktur." ifadelerini kullandı. Emre, "Geldiğimizde iktidara hemen göreceksiniz" sözleriyle yerel özerkliği getireceklerini kaydetti. (Mart 2023)

KILIÇDAROĞLU VE CHP'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE İLİŞKİLERİ:

"YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTINI AYNEN KABUL EDECEĞİZ"

CHP genel başkanı olduktan sonra Hakkari'de yaptığı ve bir tane Türk bayrağının dalgalanmadığı mitingde skandal açıklamalara imza attı.

Kılıçdaroğlu, "Avrupa'da kabul edilen yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceğiz" dedi. (3 Mayıs 2011)

DTK, söz konusu mitingden 54 gün sonra özerklik ilan etti. (14 Temmuz 2011)

"YPG'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMEYİZ"

Kılıçdaroğlu:"Biz YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur." (20 Ekim 2014)4.

YPG BİZE Mİ SALDIRACAK?"

"YPG bize mi saldıracak?" (4 Mart 2019)

Kılıçdaroğlu, bir hafta sonra kendini yalanlayarak "Benim öyle bir cümlem yok." dedi. (8 Mart 2019)

"HAPİSTEKİ PKK'LILARI ZİYARET ETTİK"

Her türlü terör organizasyonunun desteklendiğini itiraf etti.
Kılıçdaroğlu: ""Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık" (Haziran 2016)

PKK'LILAR, "BARİKATLARI KURAN ARKADAŞLAR"

600'e yakın güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 300 sivilin katledildiği Hendek eylemlerini gerçekleştiren PKK'lılar için "Barikatları kuran arkadaşlar" hitabını kullandı. (Aralık 2015)

9.Terörle Mücadele İçin "Adam Öldürmekle Bir Sorun Çözülmez" Demesi

Türkiye, PKK saldırılarının hedefi olup teröre karşı topyekun bir mücadele verirken Kılıçdaroğlu, iktidarı silah bırakmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu: "Adam öldürmekle bir sorun çözülmez." (10 Nisan 2016)

"ANAYASANIN 2. VE 3. MADDELERİNİ DEĞİŞTİRELİM"

Bir yandan Atatürk'ün partisi olmakla övünen Kılıçdaroğlu, PKK destekçisi IMC TV'de Türkçülük ve Atatürkçülüğün anayasal kaynağı olan maddeleri değiştirmekten bahsetti.

Kılıçdaroğlu: "Anayasanın 2. ve 3. maddelerini değiştirelim" (Ekim 2015)

 

Yorumlar 62 Yorum Var
  • Mehmet 26.05.2023 22:01
    Kendi açık açık hapishanede hasta pkk lı Dhkpc liyede ziyarete gittim diyor. Eşi Selvi hanım da pkk lı cenazesine katılmamış mıydı? Evlatları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerini bir kez ziyaret etmiş mi acaba? Bu adam mı Cumhurbaşkanı adayı!!!
  • bnuy 26.05.2023 21:49
    Allah fırsat vermesin
  • Zafer Köylü 26.05.2023 12:13
    Haydi Reis Çoğunluk Sende Özerklik ,Yerel Yönetim Kelimesi Edenlere en az 25 yıl Hapis Cezası Çıkar. Türkiye’yi Küçük Dilimlere Parçalamak ve Arkasından Büyük Balıklara Atmak isdiyenlere Ders Olsun.
  • Cem erenkaya 26.05.2023 10:59
    Çok güzel bir montaj bazı insanların anlamayacağı kadar hemde.
  • Tual 25.05.2023 08:53
    Seçim 2023 seçimi liderlerdeki değişikliği gözlemler seçmenler kim nerede kim kiminle
Daha fazla yorum görüntüle