Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tura kalan seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklarından Ali Babacan, bugün katıldığı canlı yayında, kendilerine destek vermeyen Oğan'ı hedef alarak, "Bir seçimlik adayların adını hep unutuyoruz ya." ifadelerini kullanmıştı.

Oğan akşam saatlerinde katıldığı canlı yayında Babacan'a olay bir göndermede bulundu. Babacan'ın adını kasıtlı olarak telaffuz etmeyen Oğan, "Çeyrek katkısı olmadan bir sürü milletvekili alanın adı neydi? Ha Ali Babacan." diye konuştu.

Türkiye, 28 Mayıs'ta sandık başına giderek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için oy verecek. İlk turda aldığı yüzde 5,2'lik oy oranıyla ikinci tura katılım şansını kaybeden cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı. Bu açıklama sonrasında terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu Yedili Masa tarafından hedef haline getirilen Oğan, skandal ithamlara maruz kaldı.

Babacan'dan skandal 'Oğan' sözleri

Kılıçdaroğlu'nun ortaklarından Ali Babacan, bugün katıldığı canlı yayında, kendilerine destek vermeyen Oğan ile skandal şekilde alay ederek, "Bir seçimlik adayların adını hep unutuyoruz ya." ifadelerini kullanmıştı.

Sinan Oğan'dan Ali Babacan'a olay gönderme

Oğan akşam saatlerinde katıldığı canlı yayında Babacan'a olay bir göndermede bulundu.

Babacan'ın adını kasıtlı olarak telaffuz etmeyen Oğan, "Çeyrek katkısı olmadan bir sürü milletvekili alanın adı neydi? Ha Ali Babacan." diye konuştu.

DEVA Partisi'nin Türklüğe karşı olduğunu vurgulayan Oğan, konuya ilişkin açıklamasında Babacan'ı şu sözlerle hedef aldı:

"Anayasanın 66'ncı maddesi mesela onu ben burada açıklayayım. Neden özellikle ifade ettik, 66 maddenin adresi Millet İttifakı'nda bir parti var. Eskiden AK Parti'de bakanlık da yapmıştı. Vallahi hiç çeyrek katkısı olmadan bir sürü vekil katkısı alan kimdi? Heh Ali Bey. Ali Babacan'ın partisinden Millet İttifakı'na dönük baskı vardı. Türklük tanımını oradan çıkaracağız diye biz bunun altını çizmekle hiç kimsenin bu maddeye dokunamayacağının altını çizmiş olduk. Bu millet ittifakına bir mesajımızdı. Bunlara laf etmek öyle kolay değil"

Yorumlar 101 Yorum Var
  • çepni 27.05.2023 19:08
    Gerçekten hatırlamadı sandım
  • kayseri38 27.05.2023 17:18
    helal olsun valla :)
  • Hacı 27.05.2023 17:16
    E eyi ya bu herif Reisin adını eyice öğrenmiştir sanırım.
  • Diyarbakır21 27.05.2023 12:07
    Mesele vatan olunca geri teferruattır dendiğinde akla gelenlerden Sinan Oğan bu vatan için yaptıkların unutulmayacaktır. Selamlar
  • sli 26.05.2023 19:21
    yüksek sesle güldüm :))
Daha fazla yorum görüntüle