Gazeteci Muharrem Sarıkaya, 15 vekile sahip DEVA'nın CHP'den son bir destek daha isteyip 5 vekil daha isteyeceği ama bunun CHP için imkânsız olacağını yazdı.

Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü "Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı" yazısında CHP listesinden seçilip TBMM’ye gelen 4 partisinin milletvekilleri arasındaki grup kurma hesaplarını değerlendirdi.

Sarıkaya, grup kurma noktasında DEVA'nın CHP'den son bir destek daha isteyip 5 vekil isteyeceği ama bunun CHP için imkânsız olacağını vurguladı. 

DEVA Partisi'nin kendi grubunu kurmak için 5 vekile daha ihtiyacı var. 

TEK Mİ YOKSA İKİ GRUP MU?

"Son günlerde seçime odaklı yoğun bir çalışmanın içinde olsalar da Millet İttifakı cephesinin özellikle CHP listesinden seçilip TBMM’ye gelen 4 partisinin milletvekilleri arasında ciddi bir grup kurma hesabı yapılıyor." diyen Sarıkaya, "Neden de DEVA’nın 15, SP ve Gelecek’in 10’ar, DP’nin 3, Türkiye Değişim Partisi’nin de bir milletvekili bulunuyor olması." açıklamasında bulundu.

Sarıkaya, "İki milletvekilinin daha katılması halinde, 40 milletvekiline ulaşılıyor ve buradan da iki grup çıkarma olanağına kavuşuluyor." diyerek köşesinde şunları yazdı:

"Ancak dün sohbet ettiğim, SP, Gelecek ve DEVA yöneticileri, iki grup yerine tek grubun oluşmasında fayda gördüklerini belirttiler. Neden de tam sınırda 20’şer vekille grup kurup, bir milletvekili hareketiyle sıkıntıya düşmemek… Ancak bu kez de hangisi parti çatısı altında grup kurulacağı tartışması başlıyor. Seçim öncesi çatı içinde çatı ittifakı konusunda benzer bir tartışma yaşanmış ve uzlaşı çıkamamıştı; bu kez de DEVA ve SP’nin grup konusundaki tutumu önemli."

CHP 5 DAHA VERSİN!...

"DEVA kendisinin 15 vekil ile diğerlerinden 5 fazlası olduğunu ileri sürerek kendi çatısı altında toplanmasını isteyebilir; nitekim DEVA yöneticilerinin sohbetlerindeki imaları da bu yönde." diyen Sarıkaya, "Hatta içlerinde, “CHP bize son bir destek daha atıp 5 vekil verirse biz kendi başımıza da kurarız” cümlesini söylemekten kaçınmıyorlar." ifadelerini kullandı.

"CHP’de bu yönde tek bir adım atılması dahi imkânsız; çünkü kendinden girenler gittikten sonra geriye kalan milletvekili sayısı düşük…" diyen Sarıkaya, şunları söyledi:

"O nedenle hepsinin de üzerinde durduğu tek grubun oluşması, bunun için de milletvekillerinin hangi partinin çatı olması gerektiğine birlikte karar vermesi ve Grup yönetimlerinin de bu anlayış içinde pay edilmesi. Eş grup başkanının yanında grup başkanvekillerinin de katılan partilerden oluşması da üzerinde durulan formüllerden…"

Yorumlar 0 Yorum Var