AK Parti Yurt dışı Seçim Kordinasyonu Merkezi Başkanı Muhammed Fatih Toprak, yurt dışında katılım oranının %56 olduğunu söyledi. 
 28 Mayıs seçimlerine saatler kala Muhammed Fatih Topraki Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye önemli açıklamalarda bulundu. Toprak ikinci turda çok çabuk organize olmaları ile ilgili , "Avrupa basını nasıl bu kadar organize ve mobilize oldular? diye şaşırdı. Hatta bununla ilgili bir belgesel bile hazırlamışlar." dedi.
Muhammed Fatih Toprak şunları söyledi:
Yurt dışı temsilciliklerinde 24 Mayıs itibariyle oy verme işlemleri sona erdi. 28 Mayıs'a kadar yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarmız 7/24 oy verebilecek.  Şu an itibariyle kullanılan oy sayısı ikinci turda geçilmiş durumda.  İlk turda %53,5'luk bir katılım vardı.  Şu anda bu oran %56'ya yaklaştı. Katılımda şuan rekor söz konusu.  Bu büyük bir azmin ve emeğin sonucu.  Yurt dışında yaşayan vatandaşlarmız kilometrelerce sırada beklediler.  Dünyada geniş bir coğrafyaya yayılmış, 3.5 milyon kişiden bahsediyoruz.  Ve belirli merkezlerde vatandaşlarımız oy kullanabiliyorlar.  Vatandaşlarımız rehavete kapılmadı, sandıklara gittiler. Bir oyun önemini bildikleri için oylarını mutlaka kullandılar.  


"BÜYÜK BİR MOTİVASYON İLE VATANDAŞLARIMIZ SANDIĞA GİTTİ"
Bizim %70 oy aldığımız Avrupa ülkelerinde katılım olarak %10-11 artış söz konusu.  5 günde vatandaşlarmız sandıklara akın ettiler.  Özellikle Avrupa'da Cumhurbaşkanımıza karşı özel bir sevgi var.  Gönüllerde sayın Cumhurbaşkanımızın çok ayrı bir yeri var.  İnsanlarımız oy vermeye giderken arabalarını süslediler. Büyük bir motivasyon ile seçmenlerimiz sandıklara geldiler.  Seçmenlerimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmek için büyük bir gayret gösterdiler.  Gözyaşları ile amcalarımız, teyzelerimiz saatlerce kuyrukta beklediler.  Teşkilatlarımız seçmenlerimizi sırtında taşıyarak dahi sandıklara getirdiler.  Bu katılım rakamı uluslararası diasporada yeni bir rekor.  Avrupa Parlammentosu seçimlerine katılımlarda %50'yi  görmüyor.


"AVRUPA BASINI TEK TARAFLI YAYIN YAPTI"
Almanya basını ve Avrupa basını tek taraflı yayınlar yaptılar.  Ama vatandaşlarmız her şeyi çok iyi görüyor.  Avrupalılar mkendi ülkerinde sayın Cumhurbaşkanımıza verilen %60-70 oy oranlarını gördüler.  AK Parti yurt dışı seçim koordinasyon merkezi olarak çok organize ve mobilize bir çalışma gerçekleştirdik. İkinci turda 48 saat içerisinde organize olduk.  30 bin arkadaşımız ile gece-gündüz yurt dışı seçim koordinasyonunu gerçekleştirdik.  Avrupa basını bunlarla ilgili haberler yapıyorlar. 'Nasıl bu kadar organize ve mobilize oldular?' diye.  Hatta bununla ilgili bir belgesel bile hazırlamışlar. 

Yorumlar 0 Yorum Var