YSP'den Diyarbakır milletvekili seçilen Cengiz Çandar, Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye vaatler verdiğini açıklayarak, "İyi niyetli bir şekilde cumhurbaşkanı adayı Kürtlerin de oy vereceği seçilmesini isteyeceği Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanları Pervin Buldan ile Sancar bir mutabakat ortaya koydular." diyerek itiraflarda bulundu.

"ERDOĞAN ASLA SEÇENEK DEĞİLDİR"
Dün partiler adına bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Hedef ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiği, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inşa etmektir. Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" dedi. Bu açıklama HDP'nin gönüllü olmasa da Kılıçdaroğlu'na destek verecekleri şeklinde yorumlandı.

HDP’Lİ ÖNDER: KILIÇDAROĞLU’NUN TAAHHÜTLERİ VAR
14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti'den İstanbul Milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine taahhüt ettiği şeyler olduğunu söyledi. Önder, "Kılıçdaroğlu bu taahhütleri yerine getirmek zorunda" ifadesinde bulundu.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Hasan 27.05.2023 09:10
    Dünyada hiç bir ülke yokturki içinde Türkiye kadar hain batındırsın
  • Asilkan 27.05.2023 08:13
    Ey HDP ye oy veren kürtler bunlar size kimliksiz eğitimsiz ikinci sınıf insan muamelesini reva görüyor ırakta yaşayan kürtlerin kimliği var mı Suriye'de yaşayanların kimliği var mı artık mossad ortağı HDP ye oy vermeyin size de Filistin gibi olmak istemiyorsanız
  • Adalı 27.05.2023 08:11
    Kürtlerin değil İsrail’in istediği bir yönetim şekli sonrasında büyük Orta Doğu Projesi
  • Misafir 27.05.2023 07:30
    Bu adam israilden daha tehlikeli Allah bunlara fırsat vermesin
  • ADAMOĞLU 27.05.2023 05:29
    Tahtakuruları! haşereler! Bayrağımıza yan Bakanı her yerde gömeriz !ister sandıkta, ister toprakta..
Daha fazla yorum görüntüle